ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

30 Ιουλ 2008

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ


Πραγματοποήθηκε την Δευτέρα 28/08 η προγραμματισμένη Γ.Σ των Ακαδημιών μπάσκετ του ΟΦΗ όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις.

Ο κ.Ν.Βλαχάκης
Στην συνέλευση παρίσταντο οι έφοροι της Ακαδημίας μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής κ.Ν.Βλαχάκη.Απουσίαζαν για επαγγελματικούς λόγους οι κ.Κουδουμάς,Σεμερτζάκης.
Ο κ.Π.Περάκης
Ο κ.Π.Περάκης θα είναι γενικός Έφορος των Ακαδημιών μπάσκετ του ΟΦΗ (σε ένα ελεύθερο ρόλο), και προς το παρον θα καλύψει την θέση του εφόρου των Εφήβων ,μέχρι να βρεθεί καινούριος.
Ο κ.Γ.Μανιουδάκης
Γενικός αρχηγός στην Εφόδου, και διαχειριστής των οικονομικών της Ακαδημίας ,θα είναι ο κ.Γιώργος Μανιουδάκης.
Έφοροι των τμημάτων είναι:
Παίδες-Κ.Παντατοσάκης
Παμπαίδες Α-Γ.Κουδουμάς,Μ.Σεμερτζάκης
Παμπαίδες Β- Μ.Σκεπασιανός
Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας των μελών "πέρασαν" πολλές προτάσεις,δείγμα του νέου ανέμου που έχει φυσήξει.
Η έναξη της νέας περιόδου θα ξεκινήσει 1 Σεπτεμβρίου.Η Ακαδημία θα είναι ανοιχτή απο 25 Αυγούστου.
Αποφασίστηκε να αυξηθεί η μηνιαία συνδρομή απο 20 Ευρω που ήταν πολλά χρόνια τώρα,να γίνει 25 Ευρω χωρίς εγγραφή.
Θα πληρώνουν ΟΛΟΙ οι αθλητές εκτός απο τους Εφηβους.
Οι προπονήσεις ΟΛΩΝ των αγωνιστικών τμημάτων θα γίνεται στο κλειστό στο Βαρδινογιάννειο.Οι παμπαίδες Β΄θα πραγματοποιούν μία η δύο προπονήσεις στην Εφόδου.
Τέλος στο θέμα προπονητών των Ακαδημιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο ,και ανμένονται πολύ σύντομα εξελίξεις.

28 Ιουλ 2008

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ CUMP

Ο Αλέξης ....επί το έργον."Υπάρχει διάθεση"

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την άλλη εβδομάδα (σ.σ Παρασκευή 08/08/08) το καλοκαιρινό κάμπ του καταξιωμένου τεχνικού Αλέξη Χριστοδούλου.
Τα παιδιά σε μια άσκηση
Εκμεταλλευόμενος την παρουσία μας στο κάμπ ρωτήσαμε τον Αλέξη για την μέχρι τώρα πορεία των παιδιών.Μας είπε τα εξής: "Σε προηγμένες μπασκετικά χώρες βλέπομε κάθε καλοκαίρι να γίνονται διάφορα κάμπ (σ.σ τα λεγόμενα summer camp), με σκοπό την ατομική βελτίωση των αθλητών .Κάτι παρόμοιο προσπαθούμε να κάνομε και εμείς δουλεύοντας τις ατομικές αδυναμίες κάθε αθλητή.Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά δείχνουν διάθεση ,προσπαθούν μέσα από την προπόνηση να βελτιωθούν ενώ παράλληλα δημιουργούν φιλίες με αθλητές άλλων σωματείων, βοηθώντας έτσι την ευγενή άμιλλα."
Αλλη άσκηση
Εμείς απλά να προσθέσουμε, ότι αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά , που ενώ άλλοι συνομήλικοι τους χαίρονται το καλοκαίρι, αυτά προσπαθούν να βελτιωθούν ,αφαιρώντας χρόνο από τον ελεύθερο χρόνο τους.Τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Ωχ έχει και..... πους απ

25 Ιουλ 2008

Μικρά ,μικράΣτο μέσο του καλοκαιριού συνεχίζονται οι διεργασίες στις Ακαδημίες μπάσκετ του ΟΦΗ.
Δηλώθηκαν από τον γραμματέα του Ερασιτέχνη κ.Παν.Σπυριδάκη οι αθλητές των ακαδημιών του Συλλόγου, εκτός από δυο περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά τον αθλητή των παίδων Γιώργο Καρακωσταντάκη, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αθήνα και συγκεκριμένα (σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα του) θα καταλήξει στην ΑΕΚ.
Ο έτερος ειναι ο αθλητής των Εφήβων Δ.Αντωνογιωργάκης ο οποίος συνεχίζει στον Εργοτέλη.Ο αθλητής απο την περίοδο 2008-2009 ηλικιακά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα εφηβικά τμήματα.

Ο κ.Ν.Βλαχάκης
Τέλος ο πρόεδρος της Επιτροπής μπάσκετ κ. Ν. Βλαχάκης συνεχίζει την αναζήτηση προπονητών που θα στελεχώσουν τις Ακαδημίες ,μετα την εισήγηση των Εφόρων του τμήματος

14 Ιουλ 2008

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ.Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ
Τώρα το καλοκαίρι, εν ώρα διακοπών είναι ότι καλύτερο να «μαζέψω» τις σκέψεις μου και να αφουγκραστώ την περσινή χρονιά των ακαδημιών μπάσκετ του ΟΦΗ.

Απολαμβάνοντας λοιπόν οικογενειακώς τις διακοπές μου, ευρισκόμενος στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου μου, έχοντας μαζί μου το laptop μου (απαραίτητο αξεσουάρ) , και δίπλα μου ένα ποτήρι βιολογικό κρασί (επίσης απαραίτητο) αρχίζω να ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου. Ρουφώ μια γουλιά κρασί, κοιτώ τον κειμενογράφο μου, ανασηκώνω το βλέμμα μου, έχοντας απέναντί μου την εξαίσια θεα του κόλπου του Αγ.Νικολάου, ρουφώ μια τεράστια γουλιά έμπνευσης, αρχίζω να αποτυπώνω τις σκέψεις μου.

Προσπαθώ να σκεφτώ ποιο ήταν το πιο σημαντικό γεγονός φέτος, στις Ακαδημίες μπάσκετ του ΟΦΗ, ποιος αθλητής διακρίθηκε , η ποιο τίτλο κατέκτησε κάποιο τμήμα του, αλλά όλες αυτές οι σκέψεις με οδηγούν σε ένα πρόσωπο .Γιάννης Ροδουσάκης. Ο προπονητής με την περισσότερη θητεία στον πάγκο των Ακαδημιών του ΟΦΗ την τελευταία δεκαετία .Ο προπονητής με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στα «μικρά» του ΟΦΗ.

Με τους παίδες στο final four στα Χανια

Ο προπονητής όπου τα παιδιά τον λατρεύουν σαν θεό τους, και πολλοί γονείς πίνουν νερό στο όνομα του.

Ένας προπονητής που οδήγησε τα αγωνιστικά του τμήματα σε 4 συνεχόμενα Final four (ειδικά το σημερινό παιδικό πού το έχει 5 χρόνια) ,χωρίς αυτή η ομάδα να διαθέτουνον «παιχταρά», η τον ψηλό.

Έκανε το παιδικό μια ομάδα ανταγωνιστική, με θέληση με στόχους ,με σωστή αθλητική συμπεριφορά .Δημιούργησε παίκτες ,οι οποίοι όπου κι αν συμμετείχαν (είτε στα κλιμάκια των Ενώσεων είτε στην μικτή Κρήτης, είτε στα διάφορα καμπ ,οι εκάστοτε προπονητές μου έλεγαν προσωπικά ότι «τι δουλεμένα παιδιά είναι αυτά ,σωστοί εργάτες και καλοί χαρακτήρες».Να ξέρετε λοιπόν πως μεγάλη συμβολή είχε ο Γ.Ροδουσάκης .Ειδικά για το σημερινό παιδικό τι να πρωτογράψει κανείς γι αυτά που έχει επιτύχει. Τώρα μου έρχεται στο μυαλό ένα γεγονός.

Θυμάμαι αξέχαστα όταν ένας πατέρας έφερε τον γιό του στις Ακαδημίες μπάσκετ του ΟΦΗ, πριν πέντε χρόνια ήταν αδαής .Του άρεσε όμως πολύ σαν άθλημα κι αυτός σαν γονιός όφειλε να του ικανοποιήσει την επιθυμία του αυτή. Τον παρέλαβε ο κόουτς και άρχιζε να τον δουλεύει μαζί με πιο προχωρημένα παιδιά. Παρακολουθώντας την προπόνηση στην Εφόδου κάποιος άλλος γονιός, πλησιάζει τον κόουτς και του λέει: «Αυτό το παιδί γιατί το βάζεις και προπονείτε με τους δικούς μας παιχταράδες….

Ο κόουτς χαμογέλασε και κοιτάζοντας τον με μια λοξή ματιά του απάντησε: «Έλα του χρόνου να μου το πεις».Πράγματι σε λίγο καιρό ο συγκεκριμένος αθλητής έπαιζε «πενταδάτος» έφτασε στα κλιμάκια Ενώσεων και ένα βήμα πριν την μικτή.

Μπορώ να βρω πάρα πολλά ακόμα παραδείγματα για τις ικανότητες του συγκεκριμένου προπονητή. Αλλά θα χρειαζόταν ένα βιβλίο να γράψω…..

Υπάρχουν όμως και «κακές» στιγμές στην πορεία τού Γιάννη που οφείλονται στη εμπλοκή πολλών γονέων στο έργο του. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ σ΄ αυτές γιατί δεν αξίζει. Αυτοί πού ήταν κοντά ξέρουν…..

Επίσης πολλοί του καταλογίζουν διάφορα ελαττώματα που είχε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο χωρίς ψεγάδι να σας πω μπράβο.

Υπάρχουν ακόμα χίλια δυο που μπορώ να γράψω για αυτόν τον επιτυχημένο προπονητή. Τότε όμως δεν θα έκανα διακοπές. Απλά σαν υστερόγραφο γράφω τούτο και στέλνω και θερμές ευχές σ΄ αυτόν και στη σύζυγο του στην Θεσσαλία όπου βρίσκονται.

Εύχομαι να παραμείνει και του χρόνου στον ΟΦΗ. Αγωνιά για το παιδικό το δημιούργημά του και ευχή του είναι να «πέσει» σε καλά χέρια γιατί όπως λέει «αυτά τα παιδιά χρειάζονται μια ώθηση για να πάνε ψηλά. Θεωρεί ότι οι παμπαίδες Α΄ είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει μέλλον.

Και προσωπική μου γνώμη. «Γιάννη είσαι στους κορυφαίους 4 προπονητές στην Κρήτη. Εύχομαι να παραμείνεις εκεί ψηλά γιατί σου αξίζει .Και για να αποδείξω πόσο άξιος είσαι θα αναφέρω ένα τελευταίο παράδειγμα .Πριν ένα μήνα παρακολούθησα ένα σεμινάριο προπονητών στα Χανιά περί των τελευταίων εξελίξεων στις τακτικές του μπάσκετ. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι ασκήσεις που διδάσκανε τις έχεις εφαρμόσει προ πολλού .Δείγμα της κατάρτισης που έχεις στο άθλημα .Κλείνω με μια ατάκα που την χρησιμοποιώ από τα περασμένα Χριστούγεννα… «Θα αναζητήσουμε τον Ροδουσάκη πολύ σύντομα κι εσείς που τον πολεμάτε θα αναγνωρίσετε την αξία του».

3 Ιουλ 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ


Ομιλία προς τους αθλητές.
Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί έως αρχές Αυγούστου, υπό τις οδηγίες του εγνωσμένης αξίας τεχνικού του Εργοτέλη Αλέξη Χριστοδούλου, πρόγραμμα αθλητικής βελτίωσης αθλητών μπάσκετ.

Οι αθλητές σε μια άσκηση
Το camp διεξάγεται στο κλειστό Γυμναστήριο Μ.Μερκούρη στην Ν. Αλικαρνασσό και είναι γραμμένα 23 αγόρια και ένα κορίτσι χωρισμένα σε δύο γκρουπ.

Στο camp βρίσκεται και ο ταλαντούχος αθλητής Δ.Σταθάκης όπου από φέτος θα αγωνίζεται με την αντρική αμάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου ομάδος Α΄ΕΣΚΑΝΑ στην Αθήνα.

1 Ιουλ 2008

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Πολύ ωραία " δουλειά" έχει πραγματοποιήσει το σάιτ του grbasket με τα στατιστικά ομάδων (ΠΑΟ,ΑΡΗΣ,προσεχώς ΤΡΙΚΑΛΑ )που αν έχετε χρόνο παρακολουθήστε τα .Ειναι απο την στατιστική υπηρεσία Galanis sport data.Αξίζει τον κόπο.