ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

28 Σεπ 2008

Σεμινάριο κριτών στο Ηράκλειο

(Απίστευτο λάθος στον αγώνα ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ 95-101)
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο κριτών (γνωστή σε όλους μας ως "γραμματεία"), στο Ηράκλειο στο κλειστό στις Πατέλλες.Παρευρέθησαν σχεδόν όλοι οι φορείς του τοπικού μπάσκετ.

Μαζική συμμετοχή από τους φορείς του μπάσκετ
Από τον σύνδεσμο διαιτητών ,παρών ήταν οι κ.κ Μαχαιριανάκης,Μακρής, καθώς και πολλοί διαιτητές.Από την ΕΚΑΣΚ ήταν οι κ.κ Χαλαμπαλάκης , και άλλα μέλη της.Επίσης πρόεδροι ομάδων,προπονητές,έφοροι ομάδων κλπ.
Στην πλειοψηφία βέβαια παρευρέθηκαν πολλοί κριτές ,που τους ενδιέφερε περισσότερο.
Εισηγητές ήταν η κ.Μερίκα Αναστασία, πρόεδρος του συνδέσμου κριτών Αττικής, καθώς και ο κ. Αναστασόπουλος Αναστάσιος ,αντιπρόεδρος του ίδιου συνδέσμου.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο προεδρείο του τοπικού συνδέσμου ,γιατί το οργάνωσε στην εντέλεια.Ιδιαίτερη μνεία για τον πρόεδρο Ορέστη Σμυρνάκη, ο οποίος με "χαμηλούς τόνους",παράγει έργο.
Οι εισηγητές με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Κο Ο.Σμυρνάκη.
Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρων σεμινάριο, που αναφερόταν στους καινούριους κανονισμούς διαιτησίας και σύνταξης φύλλο αγώνα.
Τρεις είναι οι κύριες αλλαγές που αφορούν στη γραμματεία ενός αγώνα. Πρώτον μετά την επικύρωση καλαθιού από τους διαιτητές στο τελευταίο δίλεπτο ενός παιχνιδιού δύνεται πλέον η δυνατότητα και στις δύο ομάδες να ζητήσουν τάιμ - άουτ. Δεύτερον όταν ένας παίκτης τραυματιστεί εντός αγωνιστικού χώρου δεν είναι απαραίτητο να γίνει αναγκαστική αλλαγή αν για παράδειγμα μια ομάδα ζητήσει τάιμ - άουτ και διαπιστωθεί ότι με την επανέναρξη του αγώνα ο τραυματίας παίκτης μπορεί να συνεχίσει. Τρίτον και σημαντικότερο από τη νέα σεζόν σε οποιαδήποτε επαφή η μπάλα ακουμπήσει το στεφάνι ανανεώνεται αυτόματα ο χρόνος των 24'' δευτερολέπτων.
Πραγματικά οι κριτές έδειξαν να ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις και να προάγουν το άθλημα.ΜΠΡΑΒΟ !!!!!
  • Μικρά,μικρά........
  • Άψογη διοργάνωση, το προεδρείο πρόσφερε τα πάντα στους καλεσμένους του.Ντοσιέ για σημειώσεις ,μπρελόκ,καφέ ,χυμούς,και έναν υπέροχο μπουφέ.Ήταν όλα τέλεια.
  • Πολύ κατατοπιστικός σε πολλά σημεία του σεμιναρίου ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών κος Μαχαιριανάκης.Ξεδιάλυνε πολλές απορίες κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.Μάλιστα κατά την εισαγωγή του ήταν πολύ γλαφυρός και παραστατικός.
  • Υψηλό επίπεδο γνώσης ,είχαν οι κριτές.Οι ερωτήσεις που έκαναν στους εισηγητές ήταν πολύ ουσιαστικές.
  • Ακούραστος εργάτης ο γνωστός κριτής κος Αλέξανδρος Νεονάκης.Φρόντιζε τα πάντα και να μην λείπει τίποτα στους προσκεκλημένους του.Ο......γνωστός Αλέκος.
  • Ένα εντυπωσιακό στοιχείο μας έδειξαν οι εισηγητές.Μας έδειξαν το φύλλο αγώνα του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των ΗΠΑ.Το σκορ βέβαια το ξέρετε.101-95.Θέλετε να μάθετε τι σκορ γράφει το φύλλο αγώνα? 102-95 !!!.Απίστευτο ε;Κι όμως οι κριτές ήθελαν να μας αποδείξουν ότι και αυτοι κάνουν λάθη και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο.Για το λόγου το αληθές δειτε το φύλλο αγώνα παρακάτω και πατήστε πάνω του το ποντίκι για μεγένθυση.Βέβαια να σας πληροφορήσω ότι το λάθος έγινε γιατι ειχαν γράψει κατα την τύπωση του φ.α δυο φορες το σκορ 102 και καθόλου 101 με αποτέλεσμα να μπερδευτούν οι κριτές.Εντυπωσιακό.
  • Για άλλη μια φορά έδωσε το παρών ο προπονητής των ακαδημιών του ΟΦΗ κος Αντώνης Πινακουλάκης.Παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ σε οποιαδήποτε μορφή του. Μάλιστα έκανε ουσιαστικές ερωτήσεις.Μπράβο του.Αυτό δείχνει ότι δίκαια ο Σύνδεσμος Προπονητών τον επέλεξε για την υποτροφία στην Αμερική.
  • Παρόντες βέβαια κι από τον ΟΦΗ οι δυο έφοροι του, κος Παντατοσάκης Κώστας (Παίδες),και Σκεπασιανός Μ.(Παμπάιδες Β').
Από αριστερά ο Α.Πινακουλάκης,ο Κ.Παντατοσάκης και ο Μ.Σκεπασιανός

ΠΑΙΔΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

"Μίνι έκπληξη την 2η αγωνιστική"
Με μια μικρή έκπληξη συνεχίστηκε η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΚΑΣΚ στον Α΄Όμιλο.Ο τυπικά γηπεδούχος Εργοτέλης ηττήθηκε από τον "δυναμικό" φέτος Ηρόδοτο στο κλ.Μ.Μερκούρη στην Αλικαρνασσό. Αντίθετα το Ηράκλειο αιφνιδίασε στην αρχή τον ΑΟΙεράπετρας και επικράτησε δίκαια. Στο Ρέθυμνο ο ΑΓΟΡ έδειξε τα" δόντια του" απέναντι στον ΟΦΗ και δεν του άφησε περιθώρια να διεκδικήσει την νίκη. Τέλος στην Χερσόνησο ο Κύδων, έκανε "υγιεινό" περίπατο απέναντι στο Χερρονάσσιο.Αναλυτικά..........
ΑΓΟΡ-ΟΦΗ 71-42.
Δεν δικαίωσε αυτούς που προέβλεπαν ότι θα γίνει ντέρμπι το παιχνίδι.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο έγινε "μάχη"
Τι να σκέφτεται άραγε ο Ν.Σειραγάκης......
Δυσαρεστημένος ο Α.Πινακουλάκης
Οι διαιτητές του αγώνα κ.κ Λέμης,Σταυρουλάκης .

Ο ΟΦΗ εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να "κοιτάξει" στα μάτια τον αντίπαλο του που επικράτησε δίκαια.Στον ΟΦΗ υπήρχε μια νευρικότητα ,αστοχία στα σουτ , καθώς κι ότι έχασαν "κατά κράτος" την μάχη κάτω από τα καλάθια.Απ την άλλη ο ΑΓΟΡ δεν άφησε το δικαίωμα να αμφισβητηθεί ουτε μια στιφμή η κυριαρχία του.

Τα 10λεπτα: 17-12, 23-5, 11-10, 20-15

ΑΓΟΡ (Σειραγάκης Νίκος): Τσαγκαράκης 2, Παπαδάκης 6, Λαγγουβάρδος 26, Γαλεράκης 2, Μελόκου 8 (2), Καμπουράκης, Μπενάκης 10, Καπετανάκης, Πριναράκης, Φωτάκης 6, Ζαμπετάκης 11

ΟΦΗ (Πινακουλάκης Αντώνης): Καρακωσταντάκης 3 (1), Σεμερτζάκης 2, Ξενάκης, Βλατάκης 8, Παντατοσάκης 5 (1), Ντάλας, Σκεπασιανός 10, Κουμάκης 2, Φραγκιαδάκης, Νικηφόρος 10 (1), Bαμβουκάκης 2

Μικρα,μικρα............

  • Ο προπονητής των γηπεδούχων Ν.Σειραγάκης δήλωσε:

" Έπαιξαν δύο ομάδες με την ίδια φιλοσοφία.Συγχαρητήρια στους παίκτες μου.Δεν αντικατοπτρίζει η διαφορά την πραγματική εικόνα των δύο ομάδων.Περιμένω τον ΟΦΗ καλύτερο......."


  • Απ την άλλη μεριά ο Α.Πινακουλάκης τόνισε.
  • "Παίξαμε φοβισμένα.Κάναμε πολλά λάθη που στοίχισαν.Συγχαρητήρια στον ΑΓΟΡ."
  • Χρόνο συμμετοχής πήρε στα τελευταια λεπτα του αγώνα ο Δ.Φρακιαδάκης με τη ομάδα των παίδων.Ο μικρός που ανήκει στους παμπαίδες Β' ,αφου είναι γεννημένος το 1997 , χρησιμοποιήθηκε απο τον προπονητή του Α.Πινακουλάκη που δείχνει την φιλοσοφία που έχει απέναντι στο άθλημα.Μπράβο κόουτς..
  • Στην γνωστή ταβέρνα του "Ζήση" γευμάτισε η αποστολή του ΟΦΗ κατα την επιστροφή.



ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 55-41

πηγη www.irakliokidbasket.blogspot.com

Το Ηράκλειο έπιασε στον ύπνο την

Ιεράπετρα και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 31-12. Στην συνέχεια η Ιεράπετρα αντέδρασε αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα : 15-6, 31-12, 43-24, 55-41

Ηράκλειο (Πετράκης) : Χατζηδάκης, Κολυβάκης 6, Καρπουζάκης, Λογοθέτης, Ρυακιωτάκης, Παπαδάκης 14, Φραγκιουδάκης 2, Απάπογλου 6, Πυνηρτζής 10, Αυγουστάκης 12, Χατζημάρκος 5.

Ιεράπετρα (Γαιτανάκης) Αθενάκης 2, Βασιλειάδης 18, Κουφάκης 2, Μαρκάκης, Βελημβασάκης 3, Μάλιαρης 6, Τσικνίδης 4, Γιαννακουδάκης 2, Παπαδάκης 4, Wan De Bilt.

ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ-ΚΥΔΩΝ 20-62

Διαιτητές: Μακρής, Σταυρόπουλος

10λεπτα: 5-20, 9-28, 14-38, 20-62

Κύδων (Δ. Ιωαννίδης): Γουρνιεζάκης 7, Κλεισιάρης 2, Αρτεμάκης 12 (1), Γεωργιλάκης 2, Παπαδόπουλος 14, Μαρτσάκης 2, Σταμούλος, Σκαραντωνάκης 9, Μοχλάκης 10, Κοκολάκης 2, Σκανδαλάκης 2, Σπανουδάκης.

24 Σεπ 2008

O ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!!

Ο Πινακουλάκης στην Εφόδου
Μια μεγάλη διάκριση περιμένει τον προπονητή των ακαδημιών του ΟΦΗ Α.Πινακουλάκη.Επιλέχτηκε στους 10 προπονητές απ όλη την Ελλάδα που θα κάνουν επιμορφωτικό ταξίδι στην Αμερική.Είναι μια υποτροφία που περίμενε καιρό ο προπονητής του ΟΦΗ.Άλλωστε το είχε ανακοινώσει κατά την ημέρα πρόσληψης του στην διοίκηση του ΟΦΗ ότι θα λείψει για κάποιο διάστημα από τις υποχρεώσεις του στον ΟΦΗ.
Το διάστημα απουσίας του διψασμένου για διάκριση προπονητή θα είναι περίπου 15 ημέρες, αρχής γενομένης από τις 16 Οκτωβρίου.
Ο κόουτς σε δράση
Η σχετική ανακοίνωση του Σ.Ε.Π.Κ. Αναφέρει:
" Ταξίδι στην Αμερική.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει τα ονόματα των δέκα μελών που πήραν την υποτροφία για το ταξίδι στην Αμερική. Η αντιπροσωπεία του ΣΕΠΚ θα παρακολούθησει τις προπονήσεις έξι κολεγίων, θα "ζήσει" από κοντά την προετοιμασία των Σίξερς, ενώ παράλληλα θα επισκεφτεί και δύο ακόμη ομάδες του ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα το ταξίδι στην Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει τους εξής "σταθμούς": τα κολέγια Βιλανόβα, Σεν Τζόζεφ, Τεμπλ, Ντρέξελ, Πεν και ΛαΣάλ και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς (του Μορίς Τσικς), ενώ παράλληλα τα μέλη του ΣΕΠΚ θα πάρουν μια γεύση από τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς και τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Οι δέκα υποτροφίες του Συνδέσμου δόθηκαν στους:

Δόσπρας Κωνσταντίνος
Γεωργίου Θεόδωρος
Οικονομίδης Δημήτριος
Δημοπούλου Ειρήνη
Παπανδρέου Αθανάσιος
Γράψας Ιωάννης
Πινακουλάκης Αντώνιος
Αλμπάνης Θεόδωρος
Καφαντάρη Ελένη
Καραμιχάλης Δημήτριος

Συνοδοί

Ροδόπουλος Θεόδωρος (Α' Αντιπρόεδρος)
Καλαφατάκης Γεώργιος (Β' Αντιπρόεδρος)
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης συνεχίζοντας την επί σειρά ετών επιτυχή προσπάθειά του για επιμόρφωση των μελών του, χορηγεί υποτροφίες για το 2008 σε επιλεγμένα μέλη του, για παρακολούθηση προγραμμάτων πανεπιστημιακών και επαγγελματικών ομάδων στις Η.Π.Α.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για το δικαίωμα υποβολής αίτησης ήταν οι εξής:

(ι). Μέλος του Σ.Ε.Π.Κ. για τρία τουλάχιστον χρόνια .
(ιι). Γνώση αγγλικής γλώσσας (το οποίο να πιστοποιείται από επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του διπλώματος) .
(ιιι). Παρακολούθηση δύο (2) τουλάχιστον Σεμιναρίων, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας (τα οποία να πιστοποιούνται από φωτοαντίγραφα των διπλωμάτων των αντίστοιχων σεμιναρίων).
(ιν). Να έχει εκπληρώσει τις ταμειακές του υποχρεώσεις και να έχει καταβάλλει το ποσό των 300 ευρώ μέχρι την αναχώρησή του.
Για την επιλογή λήφθηκαν υπόψη ακόμα : προπονητική εμπειρία, διακρίσεις, σεμινάρια, συμμετοχή στις δραστηριότητες του Σ.Ε.Π.Κ."
Ο προπονητής του ΟΦΗ μας δήλωσε ότι ανταμείβονται οι κόποι του ,καθώς μόνο φέτος έχει παρακολουθήσει τρία σεμινάρια (Χανιά,Βέροια,Αθήνα),και έχει πάρει (σ.σ ο μοναδικός στην Κρήτη) δίπλωμα προπονητού Β΄κατηγορίας."Θεωρώ τον εαυτό μου δικαιωμένο ,και αυτή η διάκριση με οπλίζει με ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντι στον σύλλογο και στον εαυτό μου ",τόνισε.
ΜΠΡΆΒΟ ΑΝΤΏΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΊΖΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

22 Σεπ 2008

ΦΩΤΟ ΟΜΑΔΩΝ 2008-2009

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β'
Ομάδα ΝΕΩΝ ΟΦΗ
Ομάδα ΝΕΩΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

ΟΦΗ - Παίδες 2008-2009

Όρθιοι από αριστερά: Παντατοσάκης Κώστας (έφορος), Ξενάκης Μιχάλης (93), Βαμβουκάκης Βασίλης (94), Ντάλας Χρήστος (93), Νικηφόρος Νίκος (93), Σκεπασιανός Ηρακλής (93), Φραγκιαδάκης Μιχάλης (95), Πινακουλάκης Αντώνης (προπονητής).
Καθιστοί από αριστερά: Βλατάκης Σταύρος (94), Σαραντής Γρηγόρης (93), Παντατοσάκης Παύλος (93), Καρακωσταντάκης Κυριάκος (94), Κουμάκης Μενέλαος (95).
ΗΡΟΔΟΤΟΣ.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - Παίδες 2008-2009

Όρθιοι από αριστερά: Γαϊτανάκης Γιάννης (προπονητής), Γιαννακουδάκης Δημήτρης, Παπαδάκης Γιώργος, Βασιλειάδης Αλέξης, Βελημβασάκης Στέφανος, Φραντζεσκάκης Σ, Μπρους Βαν Ντε Μπιλτ.

Καθιστοί από αριστερά: Μαλαθράκης Νίκος, Τσικνίδας Μιχαήλ, Αθενάκης Γιάννης, Μαρκάκης Μάνος, Κουφάκης Γιώργος, Μάλλιαρης Δημήτρης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΑΙΔΕΣ 2008-2009

Όρθιοι από αριστερά:

Κολυβάκης, Χατζημάρκος, Λογοθέτης, Φραγκιουδάκης, Αυγουστάκης, Πυνηρτζής, Χαρωνιτάκης
Καθιστοί από αριστερά: Χατζηδάκης, Παπαδάκης, Καρπουζάκης, Αράπογλου, Ρυακιωτάκης.

ΑΓΟΡ 2008:Όρθιοι απο αριστερά:Ν.Σειραγάκης (προπονητής),

Μπενάκης, Γαλεράκης, Φωτάκης, Ζαμπετάκης, Τσαγκαράκης, Καπετανάκης, Καρυτινός,

Καθιστοί:Τριποδιανός, Παπαδάκης, Πριναράκης, Μελόκου, Καμπουράκης, Γαλερός, Λαγκουβάρδος


Ακρωτήρι.
ΚΥΔΩΝΚύδων Παίδες

Όρθιοι από αριστερά: (Δ. Ιωαννίδης, προπονητής), Γεωργιλάκης, Μανίγκοντις, Σκαραντωνάκης, Κοκολάκης, Ντουντουλάκης, Αρτεμάκης, Σπανουδάκης

Καθιστοί από αριστερά: Κατσουλάκης, Μπουρμπάκης, Παπαδόπουλος, Κλεισιάρης, Γουρνιεζάκης.


Μικτή Χανίων

Όρθιοι από αριστερά: Σπαντιδάκης Ι., Σκαραντωνάκης Χ., Μπονάτος Δ., Πολυχρονάκης Εμμ., Βλαχάκης Γ., Μουσουράκης Κων., Ιωαννίδης Δημ. (προπονητής).

Καθιστοί από αριστερά: Κατσουλάκης Αγ., Λιλικάκης Στ., Καβρουδάκης Π., Καλιοντζής Π., Λουλουδόπουλος Γ., Διγαλάκης
Μικτή Ηρακλείου

Όρθιοι από αριστερά: Σηφομιχελάκης Μάνος- προπονητής, Κυριακάκης Κώστας, Στρατάκης Ζαχαρίας, Παπουτσάκης Γιώργος, Λιανδράκης Λευτέρης, Φραγκιαδάκης Μιχάλης, Κουμάκης Μενέλαος

Καθιστοί από αριστερά: Σκάνδαλος Χρήστος, Μπαρελιέ Κώστας, Καρακωσταντάκης Κυριάκος, Βλατάκης Σταύρος, Λυριντζάκης Φανούρης, Ριακιωτάκης Βαγγέλης

ΚΥΔΩΝ ΕΦΗΒΟΙ

Παίδες Ανδρογέας

Παμπαίδες Β' ΟΦΗ

Φιλαθλητικός Παμπαιδες Β΄

Μικτή Κορασίδων

Παγκορασίδες Εργοτέλη

Παγκορασίδες Ηράκλειο

ΟΦΗ Παμπαίδες Α

Εργοτέλης Παμπαίδες Α΄

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Παμπαίδες Α΄

Γιούχτας Παμπαίδες Α΄

ΑΟΑΝ Παμπαίδες Α΄'

Ιεραπετρα

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β'

ΚΥΔΩΝ 2008-09


21 Σεπ 2008

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ

ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ ΜΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Πρεμιέρα είχαμε χθες στο πρωτάθλημα παίδων που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚ.
Σε όλα τα παιχνίδια (εκτός του ΑΓΟΡ όπου δεν προσήλθε ο Χερονάσσιος είχαμε αμφίρροπα παιχνίδια μεταξύ ισοδύναμων ομάδων με πολύ καλό θέαμα και σκορ.Αυτό όπως φαίνεται δικαιώνει αυτούς που έλεγαν (μεταξύ αυτων και εγω) οτι θα γίνει ένα συναρπαστικό και δύσκολο πρωτάθλημα ,με πολλές
εκπλήξεις πιστεύω, αλλά και μεταξύ ισοδύναμων ομάδων.Κανείς δεν έχει την ταμπέλα του απόλυτου φαβορί, ενώ ταυτόχρονα δείχνει και την καλή δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες όλων των σωματείων.
Ας περάσουμε στα αγωνιστικά.Το παιχνίδι της ημέρας έγινε στην Ιεράπετρα μεταξύ της τοπικής ομάδας και του ΟΦΗ σ΄ένα παιχνίδι όπου δεν χωρούσαν
προγνωστικά.Τελικά ο ΟΦΗ χαμογέλασε σε μια έδρα όπου θα δυσκολευτούν όλες οι ομάδες.
Στην Ν.Αλικαρνασσό ο Ηρόδοτος το πάλεψε αλλά στο τέλος λύγισε στην ανωτερότητα των παικτών του Ηράκλειο.Πάντως ο γηπεδούχος είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος που αν δεν προσεχθεί θα "κλείσει σπίτια".
Τέλος ο Κύδων ήταν η μόνη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και κατέκτησε μια δύσκολη νίκη.
Στο παιχνίδι ΑΓΟΡ-Χερονάσσιου δεν προσήλθε ο φιλοξενόυμενος.Ελπίζουμε να μην είναι "κακό σημάδι" για την συμπαθή ομάδα της Χερσοννήσσου.
Αναλυτικά οι αγώνες:
ΗΡΟΔΟΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 64-73
Συναρπαστικό και όμορφο παιχνίδι είχαμε στην Ν.Αλικαρνασσό κυρίως στα πρώτα τρία δεκάλεπτα με τον γηπεδούχο να κοιτά στα "μάτια " τον αντίπαλο του και να διεκδικεί επί ίσους όρους την νίκη.Στην τελευταία περίοδο όμως η κούραση των γηπεδούχων και η ποιότητα της ομάδας του Ηράκλειο έδωσαν την νίκη στους φιλοξενούμενους.Εντύπωση προκάλεσε το μεγάλο σκορ, που θύμισε Α1.


Ο Κριτής Κος Αλέκος Νεονάκης με την γραμματεία υπό το άγρυπνο βλέμμα του Σ.Λυριτζάκη
Σκεφτικός ο Σ.Παύλου

Πιο ήρεμος στο 4ο δεκάλεπτο ο προπονητής Μ.Πετράκης


Το φύλλο αγώνα




Μικρά-μικρά.........

  • Ο ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο αδερφός του παίκτη του Ηράκλειο Χατζημάρκο.Δεν ξέρω κύριοι της ΕΚΑΣΚ αν υπάρχει ασυμβίβαστο σ αυτό το πρωτάθλημα , αλά με συγχωρείτε είναι ατόπημα.Αφήνετε τον καθένα (μεταξύ αυτών κι εμένα) να σκέφτεται το οτιδήποτε.Και δεν είναι σωστό πιστέψτε με.Δεν συμβαδίζει με το "ευ αγωνίζεσθε" με την ευγενή άμιλλα.Άλλωστε κάνετε κακό στον ίδιο τον διαιτητή.διότι μπορεί ένα λάθος σφύριγμά του να θεωρηθεί εσκεμμένο.Και πιστέψτε με χθες ο εν λόγω διαιτητης έκανε "ρεσιτάλ διαιτησίας".Μη το κάψετε το παιδί αγαπητοί κύριοι της ΕΚΑΣΚ.Ειναι ταλαντούχος και αξίζει να πάει μπροστά.
  • Γραμματεία του αγώνα Μωραιτάκη????Θα μας τρελάνετε τελείως.Η συμπαθής κα Πέπη στην γραμματεία?Γιατί δεν βάλατε και τον πρόεδρο να γράφει το σκορ???ΕΚΑΣΚ σοβαρέψου.Μπάσκετ στο Ηράκλειο δεν είναι μόνο το" Ηράκλειο".Μη σπέρνεται θύελλες για να θερίζετε ανέμους.Κι ύστερα να λέτε πως τα επεισόδια τα δημιουργούν οι ομάδες.Φτιάξτε το τώρα που είναι νωρίς.
  • Μια πολύ όμορφη εικόνα είδαμε χθες στην Ν.Αλικαρνασσό.Οι προπονητές και οι έφοροι του Ηράκλειο παραβρέθηκαν σύσσωμοι στον χθεσινό αγώνα, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρων τους στις ακαδημίες.Μπράβο τους.Μακάρι να κάνουν το ίδιο και άλλες ομάδες...Ο νοών νοήτω........
ΚΥΔΩΝ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 59-52
Η μόνη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα , ήταν η ομάδα του ΚΥΔΩΝΑ η οποία επικράτησε του ΕΡΓΟΤΕΛΗ πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ.

Διαιτητές: Κουτσοπεράκη, Κώτσου
10λεπτα: 18-7, 28-19, 47-37, 59-52
Κύδων (Δ. Ιωαννίδης): Γουρνιεζάκης 6, Κλεισιάρης 8 (1), Αρτεμάκης 5, Κατσουλάκης, Παπαδόπουλος 11 (2), Μαρτσάκης 6 (2), Καλλιοντζής, Σταμούλος, Μοχλάκης 2, Κοκολάκης 5, Σκανδαλάκης 2, Σπανουδάκης 14.
Για την ομάδα του Σπύρου Καρλάφτη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Σκανδαλος, που σημείωσε 27 (3) πόντους.



Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΟΦΗ 61-69
Σπουδαίο παιχνίδι χθες στην Ιεράπετρα!!!!!!Οι παίκτες των δύο ομάδων αντάξιοι της ιστορίας των δύο συλλόγων πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση, σε ένα καταπληκτικό ματς που τα είχε όλα!!!!! Δύναμη,ταχύτητα,πάθος,ένταση,υψηλή τεχνική,διακύμανση του σκορ,ωριμότητα παιχνιδιού από τους δύο πάγκους.Πραγματικά τυχεροί οι φίλαθλοι που το παρακολούθησαν.Και ήταν αρκετοί.Και είχε ωραία ατμόσφαιρα.Με ταμπούρλα φωνές κλπ.Και που δεν ξέφυγε ποτέ από τα αθλητικά πλαίσια.
Η γηπεδούχος που κάνει προετοιμασία εδώ και δύο μήνες, καθώς και το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε δυο δυνατά "τεστ ¨ με τον ΑΓΟΡ ,ήταν πολύ δυνατοί,αλλά είχαν το άγχος της πρεμιέρας.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι που κάνουν προετοιμασία ΄ένα μήνα τώρα με καινούργιο προπονητή,έδειξαν αξιοζήλευτη ομοιογένεια.
Ασκήσεις επι χάρτου απο Μ.Γαιτανάκη

Οι παγκοι πήρανε "φωτιά"
Φάση από τον αγώνα
Τον δρόμο προς την νίκη έδειχνε ο Μ.Γαιτανάκης αλλά.......
Συγχαρητήρια στο τέλος του αγώνα
Δεν θα αναφέρω κορυφαίους η΄άλλα στοιχεία του παιχνιδιού γιατί θα χαλάσω την πολύ όμορφη εικόνα του ματς.Όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους.Απλά στο τέλος κέρδισε αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη.
Τα Δεκάλεπτα...Α 16-23 Β 13-17 Γ 24-12 Δ 08-17
Διαιτητές. Γαλανόπουλος,Μπανασάκης
Γραμματεία.Βασιλάκη Ειρ,Χατζακη Γ,Σωμαράκη Ε.

Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ) : ΑΘΕΝΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 32, ΚΟΥΦΑΚΗΣ 5 ,ΜΑΡΚΑΚΗΣ 6 (1), ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗΣ, ΒΕΛΗΜΒΑΣΑΚΗΣ 9 (1), ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ 9, ΤΣΙΚΝΙΔΗΣ, VAN DE BILT ,ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ, ΜΑΛΑΘΡΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.

ΟΦΗ (ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΚΗΣ) : ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ 11 (1), ΞΕΝΑΚΗΣ 7 (1), ΒΛΑΤΑΚΗΣ 13 (3), ΣΑΡΑΝΤΗΣ 2, ΠΑΝΤΑΤΟΣΑΚΗΣ, ΝΤΑΛΑΣ, ΣΚΕΠΑΣΙΑΝΟΣ 6, ΚΟΥΜΑΚΗΣ 7 (1), ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΦΟΡΟΣ 10 (1), BΑΜΒΟΥΚΑΚΗΣ 13 (2)



  • Μικρα,μικρα.........
  • Πολυ ευχαριστημένος απο την αποδοση των παικτων του έμεινε ο Α.Πινακουλάκης."Εφαρμοσαν κατα γράμμα σ αυτα που λέγαμε.Διαχειριστήκαμε πολυ καλά το παιχνιδι",τόνισε."Παρα πολύ καλή η ομάδα της Ιεράπετρας.Μπράβο σε όλα τα παιδια των δύο ομάδων",συμπλήρωσε.
  • Από την μεριά του ο προπονητής των γηπεδούχων αφού έδωσε συγχαρητήρια στη ομάδα του ΟΦΗ δήλωσε..."Χάσαμε το παιχνίδι από τα σουτ των αντιπάλων (3 πόντων ) καθώς και στην αστοχία των βολών μας.Μπράβο στα παιδιά"
  • Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρο της Ιεράπετρας ΚΥΡΙΟ Πλεξουσάκη Βαγγέλη.Βρισκόταν συνεχώς δίπλα στην αποστολή του ΟΦΗ και ικανοποιούσε κάθε επιθυμία τους.Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.Άλλωστε σύντομα θα του κάνομε αφιέρωμα διότι τέτοιους παράγοντες χρειάζεται ο τόπος.
  • Τρεις φορες η ΔΕΗ έκανε το....... θαύμα της.Ισάριθμες φορες "κόπηκε " το ρευμα στο κλειστο.Ανέλαβε όμως ο πρόεδρος χρέη ηλεκτρολόγου και λύθηκαν όλα.
  • Με άσχημες καιρικές συνθήκες επέστρεψε η αποστολή του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.