ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

28 Σεπ 2008

Σεμινάριο κριτών στο Ηράκλειο

(Απίστευτο λάθος στον αγώνα ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ 95-101)
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο κριτών (γνωστή σε όλους μας ως "γραμματεία"), στο Ηράκλειο στο κλειστό στις Πατέλλες.Παρευρέθησαν σχεδόν όλοι οι φορείς του τοπικού μπάσκετ.

Μαζική συμμετοχή από τους φορείς του μπάσκετ
Από τον σύνδεσμο διαιτητών ,παρών ήταν οι κ.κ Μαχαιριανάκης,Μακρής, καθώς και πολλοί διαιτητές.Από την ΕΚΑΣΚ ήταν οι κ.κ Χαλαμπαλάκης , και άλλα μέλη της.Επίσης πρόεδροι ομάδων,προπονητές,έφοροι ομάδων κλπ.
Στην πλειοψηφία βέβαια παρευρέθηκαν πολλοί κριτές ,που τους ενδιέφερε περισσότερο.
Εισηγητές ήταν η κ.Μερίκα Αναστασία, πρόεδρος του συνδέσμου κριτών Αττικής, καθώς και ο κ. Αναστασόπουλος Αναστάσιος ,αντιπρόεδρος του ίδιου συνδέσμου.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο προεδρείο του τοπικού συνδέσμου ,γιατί το οργάνωσε στην εντέλεια.Ιδιαίτερη μνεία για τον πρόεδρο Ορέστη Σμυρνάκη, ο οποίος με "χαμηλούς τόνους",παράγει έργο.
Οι εισηγητές με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Κο Ο.Σμυρνάκη.
Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρων σεμινάριο, που αναφερόταν στους καινούριους κανονισμούς διαιτησίας και σύνταξης φύλλο αγώνα.
Τρεις είναι οι κύριες αλλαγές που αφορούν στη γραμματεία ενός αγώνα. Πρώτον μετά την επικύρωση καλαθιού από τους διαιτητές στο τελευταίο δίλεπτο ενός παιχνιδιού δύνεται πλέον η δυνατότητα και στις δύο ομάδες να ζητήσουν τάιμ - άουτ. Δεύτερον όταν ένας παίκτης τραυματιστεί εντός αγωνιστικού χώρου δεν είναι απαραίτητο να γίνει αναγκαστική αλλαγή αν για παράδειγμα μια ομάδα ζητήσει τάιμ - άουτ και διαπιστωθεί ότι με την επανέναρξη του αγώνα ο τραυματίας παίκτης μπορεί να συνεχίσει. Τρίτον και σημαντικότερο από τη νέα σεζόν σε οποιαδήποτε επαφή η μπάλα ακουμπήσει το στεφάνι ανανεώνεται αυτόματα ο χρόνος των 24'' δευτερολέπτων.
Πραγματικά οι κριτές έδειξαν να ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις και να προάγουν το άθλημα.ΜΠΡΑΒΟ !!!!!
  • Μικρά,μικρά........
  • Άψογη διοργάνωση, το προεδρείο πρόσφερε τα πάντα στους καλεσμένους του.Ντοσιέ για σημειώσεις ,μπρελόκ,καφέ ,χυμούς,και έναν υπέροχο μπουφέ.Ήταν όλα τέλεια.
  • Πολύ κατατοπιστικός σε πολλά σημεία του σεμιναρίου ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών κος Μαχαιριανάκης.Ξεδιάλυνε πολλές απορίες κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.Μάλιστα κατά την εισαγωγή του ήταν πολύ γλαφυρός και παραστατικός.
  • Υψηλό επίπεδο γνώσης ,είχαν οι κριτές.Οι ερωτήσεις που έκαναν στους εισηγητές ήταν πολύ ουσιαστικές.
  • Ακούραστος εργάτης ο γνωστός κριτής κος Αλέξανδρος Νεονάκης.Φρόντιζε τα πάντα και να μην λείπει τίποτα στους προσκεκλημένους του.Ο......γνωστός Αλέκος.
  • Ένα εντυπωσιακό στοιχείο μας έδειξαν οι εισηγητές.Μας έδειξαν το φύλλο αγώνα του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των ΗΠΑ.Το σκορ βέβαια το ξέρετε.101-95.Θέλετε να μάθετε τι σκορ γράφει το φύλλο αγώνα? 102-95 !!!.Απίστευτο ε;Κι όμως οι κριτές ήθελαν να μας αποδείξουν ότι και αυτοι κάνουν λάθη και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο.Για το λόγου το αληθές δειτε το φύλλο αγώνα παρακάτω και πατήστε πάνω του το ποντίκι για μεγένθυση.Βέβαια να σας πληροφορήσω ότι το λάθος έγινε γιατι ειχαν γράψει κατα την τύπωση του φ.α δυο φορες το σκορ 102 και καθόλου 101 με αποτέλεσμα να μπερδευτούν οι κριτές.Εντυπωσιακό.
  • Για άλλη μια φορά έδωσε το παρών ο προπονητής των ακαδημιών του ΟΦΗ κος Αντώνης Πινακουλάκης.Παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ σε οποιαδήποτε μορφή του. Μάλιστα έκανε ουσιαστικές ερωτήσεις.Μπράβο του.Αυτό δείχνει ότι δίκαια ο Σύνδεσμος Προπονητών τον επέλεξε για την υποτροφία στην Αμερική.
  • Παρόντες βέβαια κι από τον ΟΦΗ οι δυο έφοροι του, κος Παντατοσάκης Κώστας (Παίδες),και Σκεπασιανός Μ.(Παμπάιδες Β').
Από αριστερά ο Α.Πινακουλάκης,ο Κ.Παντατοσάκης και ο Μ.Σκεπασιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: