ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

12 Νοε 2008

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ : Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

"Νέος άνεμος φυσά στην Ιεράπετρα".
Η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας και της Ευρώπης η Ιεράπετρα την ξέρομε σαν τουριστικό και αγροτικό κέντρο.Η επονομαζόμενη σαν "νύφη του Λιβυκού" αριθμεί στην περιοχή της 21000 περίπου κατοίκους, σε μια έκταση 294,8 στρ (πηγή :www.crete.tournet.gr), κι αποτελεί το μεγαλύτερο Δήμο στον νομό.
Στην Ιεράπετρα, που λέγεται ότι τον Ιούλιο του 1878 στάθμευσε χωρίς να δηλώσει ταυτότητα ο Μέγας Ναπολέων ,(μάλιστα υπάρχει και το σπίτι το οποίο έμεινε,"το σπίτι του Περουλιού"), αγαπάνε τον αθλητισμό.
Αγαπάνε ιδιαίτερα το μπάσκετ ειδικά από το 2004 και μετά όπου ενώθηκαν όλοι μαζί με σκοπό ενός σωματείου που θα καλλιεργεί αποκλειστικά το άθλημα.Τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως, ιδιαίτερα όταν τα "ηνία" της ομάδας ανέλαβε ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης ,ένας άνθρωπος που" τάραξε" τα "λιμνάζοντα 'ύδατα" στο χώρο του Κρητικού μπάσκετ και προσφέρει υλικά και ηθικά τον εαυτό του στην κυριολεξία για την ανάπτυξη του Γεραπετρίτικου μπάσκετ.Είναι παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για όλη την Ελλάδα γενικότερα.

Πηγή φωτο:(www.ierapetrabc,gr)
Όταν του ζήτησα να γράψω για τις Ακαδημίες μπάσκετ του Α.Ο.Ιεράπετρα ,ανταποκρίθηκε αμέσως και χωρίς περιστροφές απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν.
Τον ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθεια του ,γιατί βοηθά ( εμένα και τα υπόλοιπα σαιτ ,μπλοκ) με οποιονδήποτε τρόπο, με σκοπό την προβολή του Γεραπετρίτικου μπάσκετ στην Κρήτη χωρίς να έχει προσωπικό όφελος.
Του εύχομαι προσωπικά καλή συνέχεια ,υπομονή και επιμονή στα προβλήματα που (σίγουρα) θα βρει μπροστά του μελλοντικά.
Ερωτήσεις:
1.Πότε ανέλαβες την προεδρεία του Α.Ο. Ιεράπετρα.
Τυπικά,φέτος.Τις προηγούμενες δύο χρονιές,αναφερόμουν ως ταμίας.

2.Ποιοι είναι οι στόχοι στο ανδρικό.
Μια αξιοπρεπή πορεία και φέτος,και ένα μεγάλο στοίχημα ο χρόνος συμμετοχής των δύο εφήβων μας (ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΣ-ΚΟΛΟΒΟΣ)

3.Η ακαδημία σας πόσα παιδιά απασχολεί.
Γύρω στα 200 παιδιά (αγόρια-κορίτσια)

4.Πόσες ομάδες Ακαδημιών έχετε.
Συμμετέχουμε σέ όλα τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ,εκτός νεανίδων& παγκορασίδων Β'.

5.Πόσοι προπονητές τμημάτων ,και που.
Μακράκης Γιώργος-Άνδρες
Γαιτανάκης Μαρίνος-Έφηβοι/Παίδες/Παμπαίδες Α'
Γιαλούση Μαρία-Παμπαίδες Β'
Καπαράκης Μάνος/Κοπανά Εύα-Ακαδημίες μίνι 1998-2002
Καπαράκης Μάνος-Γυναίκες/Κορασίδες/Παγκορασίδες Α'

6.Που γίνονται οι προπονήσεις.
Στο Κλειστό Γυμναστήριο "Μ.ΦΩΝΙΑΔΆΚΗΣ" και στο κλειστό του νέου σχολικού συγκροτήματος
7.Πως επιβιώνει οικονομικά η Ακαδημία.
Τα μίνι πληρώνουν με τις συνδρομές τους τους προπονητές.Τα αγωνιστικά τμήματα χρηματοδοτούνται από το κεντρικό ταμείο.

8.Ποιοι οι στόχοι της Ακαδημίας.
Να τραβούμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε στο άθλημα και να τα κρατούμε εκεί,το οποίο είναι και το δυσκολότερο κομμάτι σε αυτές τις εποχές.Από κει και πέρα προσδοκούμε τη συνεχή βελτίωση των παιδιών,τόσο αγωνιστικά όσο και σε θέματα νοοτροπίας.

9.Ευελπιστείτε να επανδρωθεί σύντομα το αντρικό από παιδιά της Ακαδημίας.(Ποια η φιλοσοφία σας.)
Το πλάνο είναι να έχουμε στη δωδεκάδα του ανδρικού, την σαιζόν 2010-2011,τουλάχιστον 5 παιδιά της σημερινής ομάδας των παίδων μας.

10.Τι σας δίνει περισσότερη χαρά στο έργο που πράττεται.
Η βελτίωση και η πρόοδος σε όλους τους τομείς,που βλέπω στα παιδιά και το ειλικρινές ευχαριστώ που διακρίνω στα μάτια τους.

11.Τα προβλήματα των Ακαδημιών σας.
Η έλλειψη προπονητών,γεγονός που αναγκάζει τους ήδη υπάρχοντες και καθόλα άξιους να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν.Επίσης,η έλλειψη παραπάνω ωρών προπόνησης στο κλειστό,ώστε να γίνεται πιο ποιοτική δουλειά στα μίνι καθώς φέτος οι εγγραφές έχουν υπερβεί τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι κτιριακές υποδομές της πόλης.

12.Η σχέση σας με άλλες ομάδες.
Προσπαθούμε να είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους υπεύθυνους των μικρών τμημάτων,αφού αποδεδειγμένα τα προηγούμενα χρόνια,η εσωστρέφεια των συλλόγων της Κρήτης αποτέλεσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Κρητικού μπάσκετ.Φέτος,διαπιστώνω με χαρά,ότι άρχισαν να ασχολούνται πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι με τις ακαδημίες των ομάδων και αυτό να είστε σίγουροι ότι θα φέρει σύντομα αποτέλεσμα.Σε επίπεδο ανδρικών ομάδων έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις με το ΔΕΙΛΙΝΟ και είμαστε ουσιαστικά "αδελφοποιημένα" σωματεία με την ΕΛΕΥΣΙΝΑ,η οποία προσκάλεσε,πριν από λίγες ημέρες την παιδική μας ομάδα για σειρά φιλικών αγώνων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Ο Β.Πλεξουσάκης (δεξια) με τον ομόλογο του του Δειλινού κ.κ Αναγνώστου.
13.Πόσες ώρες ασχολείστε με τις Ακαδημίες.
Τρεις, τουλάχιστον, ώρες τις καθημερινές,αφού προσπαθώ να είμαι παρών στις προπονήσεις και τα Σαββατοκύριακα αρκετά περισσότερες λόγω των πολλών αγώνων.

14.Αφού είστε πρόεδρος της αντρικής ,γιατί πηγαίνετε ως έφορος στις Ακαδημίες.
Η ενασχόληση με τα παιδιά,μου δίνει κουράγιο να συνεχίζω και στην ανδρική ομάδα,δίνοντας τους το κίνητρο να θέλουν να παίξουν κάποια στιγμή εκεί.

15.Τι θέλετε να σας μείνει αργότερα από την ενασχόληση σας σαν ανάμνηση.
Το γεγονός ότι βοήθησα ένα μεγάλο αριθμό παιδιών να πάρουν τον δρόμο του υγιούς αθλητισμού αλλά και το να δω,ίσως, κάποια από αυτά
να παίζουν σε υψηλό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: