ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

9 Νοε 2008

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 55-45
Δεκάλεπτα:12-11,14-11,15-12,14-11
(Το ρεπορτάζ ανήκει στον άνθρωπο "ψυχή" του Α.Ο.Ιεράπετρα Βαγγέλη Πλεξουσάκη ο οποίος κάθε Σαββατοκύριακο μας στέλνει με e-mail τα αποτελέσματα όλων των ομάδων του Α.Ο.Ιεράπετρας και τον ευχαριστούμε θερμά.)
Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω τα προβλήματα που θίγει για τα θέματα διαιτησίας και κριτών-τα είχαμε γράψει κι εμείς πριν ένα μήνα- από έναν άνθρωπο που διαθέτει και χρόνο και χρήμα για να δει το μπάσκετ (ανδρικά κι Ακαδημίες) να πηγαίνει μπροστά.Νομίζω ότι τέτοιοι παράγοντες αξίζουν της προσοχής όλων των εμπλεκόμενων.
Σε ένα παιχνίδι που στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν ντέρμπι και όπου τα παιδιά και των δύο ομάδων απέδειξαν την καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα τους,οι Παμπαίδες μας ηττήθηκαν στο τέλος με 55-45.Η όμορφη εικόνα χάλασε προς το τέλος, αφού ο ένας και μοναδικός διαιτητής (ο οποίος είχε διαιτητεύσει προηγουμένως και άλλον αγώνα,επίσης μόνος) έχασε τον έλεγχο του αγώνα, με αποτέλεσμα να εκνευριστούν τα παιδιά καθώς και ο προπονητής της ομάδας,ο οποίος δικαίως αποβλήθηκε στη συνέχεια.Ο Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ και ο προπονητής κος ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ ζητούν επίσημα συγγνώμη από τον διαιτητή κο ΤΣΕΠΑΠΑΔΑΚΗ καθώς και από την επιτροπή γονέων των Παμπαίδων Α' του ΕΡΓΟΤΕΛΗ,οι οποίοι μας σκλάβωσαν με τη φιλοξενία και την περιποίησή τους,αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στο χώρο του Κρητικού μπάσκετ.
Με την ευκαιρία που μας δίνεται,θα θέλαμε να βάλουμε τον εξής προβληματισμό στην επιτροπή μικρών πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ,καθώς και στα υπόλοιπα σωματεία.Στους αγώνες των Παμπαίδων Α' μέχρι τώρα,ορίζεται ένας διαιτητής και ένας κριτής,με αποτέλεσμα σε αγώνες που κρίνονται στις λεπτομέρειες,όπως ο σημερινός, να μη μπορούν να ανταποκριθούν ούτε οι διαιτητές και πολύ περισσότερο οι κριτές,αφού εκτός της γενικότερης δυσλειτουργίας της γραμματείας,οι αγώνες διεξάγονται χωρίς το χρονόμετρο των 24'',έχοντας ως συνέπεια να διεξάγονται επιθέσεις χωρίς περιορισμούς,καταργώντας κάθε έννοια αμυντικής προσπάθειας και μηδενίζοντας την δουλειά που γίνεται σε αυτόν τον τομέα στις προπονήσεις των παιδιών.
Προτείνουμε:
1.Nα αξιολογούνται οι αγώνες και να ορίζονται 2 διαιτητές,τουλάχιστον εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο,αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της λειψανδρίας.
2.Τοποθέτηση 2 κριτών και υποχρεωτική λειτουργία του χρονομέτρου των 24'',έστω και με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου.
3.Κάλυψη των εξόδων του 2ου διαιτητή και του 2ου κριτή από τα γηπεδούχα σωματεία,λύνοντας έτσι το οικονομικό,τουλάχιστον,πρόβλημα της Ένωσης.
Οφείλουμε στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να παρέχουμε τις ιδανικότερες συνθήκες στους μικρούς αθλητές,ώστε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να "μη χύνουμε την καρδάρα με το γάλα" που με τόσο κόπο μαζεύουμε.
Για την ιστορία:EΡΓΟΤΕΛΗΣ 2(Χριστοδούλου):Σκάνδαλος Γ.,Καρουζάκης 8,Χριστοδούλου 2,Κοκολάκης 8,Παραδουλάκης 2,Σκάνδαλος Χ. 20(1),Σπανός 10,Ζαίμης,Μυλωνάς,Παπαδογιαννάκης,Βλασόπουλος,Κρουσταλάκης 5.
Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Γαιτανάκης):Xατζηιωαννίδης,Μαλαθράκης 6(1),Ταμπάκης,Χατζάκης 3(1),Τσικνίδης 1,Van De Bilt 9(1),Mάλλιαρης 2,Κατραντζής 5(1),Φρατζεσκάκης 4,Μούτσα,Παπαδάκης 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια: