ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

1 Φεβ 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Αρκετοί προπονητές έδωσαν το "παρον".Πηγή:΅www.kretaworldbasket.blogspot.com"
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 31 Ιαν,1 Φεβρουαρίου το σεμινάριο προπονητών για τις μικρές ηλικίες που συνδιοργάνωσαν ο Σ.Ε.Π.Κ(μέσω του τοπικού τους γραφείου) και η ΕΚΑΣΚ στο Λίντο.Το σεμινάριο το τίμησε η παρουσία τουΓενικού Γραμματέα του ΣΕΠΚ Θοδωρή Μπολάτογλου και οι εισηγητές ο προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων Νίκος Τούφας καιο πρώην προπονητής των Τρικάλων (και συμμαθητής στα ΤΕΕΦΑ με τον Γ.Ροδουσάκη) Γιάννη Χριστόπουλος.Επίσης την δεύτερη ημέρα μίλησε για τις εμπειρίες του απο την παρουσία του τον Οκτώβριο στην Αμερική και ο Α.Πινακουλάκης.
Η μικτή Κρήτης με τους κ.κ Γ.Χριστόπουλο,Θ.Μπολάτογλου,Ν.Σειραγάκη,Ν.Τούφα,Μ.Κανάκη.πηγή:΅www.kretaworldbasket.blogspot.com"
Η προσέλευση των προπονητών στο σεμινάριο ήταν ικανοποιητική. Σαράντα περίπου άτομα από τα εξήντα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου προπονητών τίμησαν το σεμινάριο και τους συναδέλφους τους. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς εργαζόμενοι σε ανδρικές ομάδες .Όπως πάντα 'έλαμψαν" δια της απουσίας τους οι γνωστοί από τον νομό Ηρακλείου, προπονητές του Ηράκλειο (όχι όλοι) και του Δειλινού.(Ο κ.Χ.Θεωδορίδης ήταν παρών).
Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας ,διενεργήθηκαν και οι εκλογές του τοπικού Γραφείου Προπονητών, με υποψήφιους τους κ.κ. Κανάκη,Μακράκη,Κόκκινος,Χριστοδούλου,Λαδουκάκης.
ΤΟΥΦΑΣ"ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ"
Ο Ν.Τούφας
Ο προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων Νίκος Τούφας στις δύο εισηγήσεις του μίλησε για τον αιφνιδιασμό και ανέλυσε την άμυνα man to man, χαρακτηρίζοντας τη το ίδιο σημαντική με την επίθεση.
Προσωπικό σχόλιο :Από την μικρή εμπειρία μου παρακολουθώντας προπονητές στην διάρκεια της προπόνησης διαπίστωσα πολλά κοινά στοιχεία με τις προπονήσεις του Γ.Ροδουσάκη,του Μ.Σηφομιχελάκη, του Α.Χριστοδούλου και κάποιων άλλων για να μην αδικήσω κάποιον αλλά εκ του αποτελέσματος είναι αυτοί που από τα "χέρια τους" έχουν στείλει τα περισσότερα παιδιά στις μικτές.
Γ.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ"Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ"
Ο Γ.Χριστόπουλος
Αυτό τόνιζε συνέχεια στους συναδέλφους του ο Γ.χριστόπουλος δείχνοντας ασκήσεις για την ατομική τεχνική των μικρών παιδιών ,στοιχείο απαραίτητο για την σωστή προπόνηση.
Μια επίδειξη άσκησης απο τον Γ.χριστόπουλο
Μερικοί προπονητές εδώ στο Ηράκλειο φαίνεται το ξεχνούν αυτό και υπό το βάρος της πίεσης "δείχνουν" να τους ενδιαφέρουν μόνο τα αποτελέσματα και όχι να ξεκινήσουν από το μικρό αθλητή να του μάθουν σιγά-σιγά "τα βασικά".
Κλείνοντας ελπίζουμε να δούμε και στη πράξη από τους προπονητές στοιχεία αυτού του Σεμιναρίου.
Υ.Γ.Και επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται "αφανής ήρωας "για μια ακόμη φορά ο Αλ.Νεονάκης για τον καφέ και του μπουφέ που είχε στήσει τις δύο αυτές ημέρες ,και φρόντιζε γενικά για την ομαλή διεξαγωγή (μαζί με τον Μ.Κανάκη-άψογος και αυτός-)του σεμιναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: