ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

27 Φεβ 2009

ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

2ο ΓΕΛ Α.ΛΟΣΙΩΝ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ 50-49


Για 10η φορά τα τελευταία 12 χρόνια το πρότυπο 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του Αριστοτελείου Κολεγίου με 50-49 σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το μπάσκετ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα στο κατάμεστο κλειστό των Μελισσίων. Ηρωΐδα για τις νικήτριες η Τσουκαλά που πέτυχε 2/2 βολές αλλά και το νικητήριο καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ στα τελευταία δευτερόλεπτα δίνοντας την νίκη στην ομάδα της. Προβληματισμός πάντως για την έλλειψη προγραμματισμού.

Ο τελικός αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα και πραγματικά οι κοπέλες που αγωνίστηκαν και που αποτελούν την αφρόκρεμα των υποδομών σε Νότο και Βορρά, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για ένα δραματικό ματς που κρίθηκε στο τέλος. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με το Αριστοτέλειο να έχει το πάνω χέρι όταν και προηγήθηκε με 46-49 ένα λεπτό πριν το τέλος και είχε και κερδισμένο φάουλ με την Αναστασιάδου. Αυτή όμως έχασε και τις δύο βολές, η Τσουκαλά δεν την μιμήθηκε και με 2/2 μείωσε σε 48-49 στα 46 δεύτερα, το Αριστοτέλειο έχασε την επίθεση και τα Λιόσια κέρδισαν φάουλ με την Χριστακοπούλου στα 4 δεύτερα αλλά αυτή έχασε και τις 2 βολές, όμως η Τσουκαλά ήταν εκεί σαν από μηχανής θεός και με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έδωσε την μεγάλη νίκη. Στα ελάχιστα δεύτερα που απέμεναν, το Αριστοτέλειο δεν μπόρεσε να εκδηλώσει επίθεση.
Οκτάλεπτα : 15-12, 26-27, 41-40, 50-49.
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας) Καμπουράκη, Ναυροζίδου 3, Καλαμπάκου, Πατεράκη 7(1), Πάνου 15(4), Τσουκαλά 6, Χριστακοπούλου 8(2), Καρλαύτη, Γιαμπάνη 11.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ Σλούκα 11(2), Αναστασιάδου 11, Σουλτάνη 13, Κανταρά 9(1), Κυριάκου 5, Καλπάκη.
Πηγή:http://weplayball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: