ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

12 Αυγ 2008

Οι Έλληνες... ξανάρχονται!

Για να έρθει η σπουδαία νίκη επί της Γερμανίας, χρειάστηκε να λειτουργήσουν πολλά πράγματα καλά και ειδικά η άμυνα στο Ντιρκ Νοβίτσκι. Αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία, με τον Τσαρτσαρή να ακολουθεί παντού τον Γερμανό και το Σπανούλη να του κλείνει το δρόμο με ένα στυλ που θυμίζει "αεροπλανικό κόλπο".


Μεγάλη εμφάνιση από την Εθνική μας, που έδειξε χαρακτήρα, και πως ξεπέρασε το άγχος του πρώτου Ολυμπιακού αγώνα. Η Ελλάδα με όλους του παίχτες να βρίσκουν το δρόμο προς την αντίπαλη άμυνα καθάρισε το παιχνίδι από το ημίχρονο... και με άμυνα σεμηνάριο κατάφερε να κρατήσει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο το σκορ πάνω από +20. Αν η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει, τότε η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο! Στο ριμέικ του τελικού του Ευρωμπάσκετ στο Βελιγράδι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο το παιχνίδι με τη Γερμανία επικρατώντας με 87-64 και κάνοντας ποδαρικό στις νίκες στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η σταθερότητα, το πάθος και η διάρκεια στην απόδοση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της Ελλάδας που πρόσφερε... σκορ και θέαμα κόντρα στα «πάντσερ»!
Η αποστολή κόντρα στους Γερμανούς ήταν ιερή, στο ματς που συνιστούσα με διαφορά το ματς της χρονιάς. Παρ΄όλα αυτά οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν όχι μόνο να δώσουν συνέχεια στη θετική παράδοση κόντρα στα «πάντσερ» αλλά και να σβήσουν τα... φαντάσματα του παιχνιδιού με την Ισπανία. Η μεγαλοπρεπέστατη τάπα του Τσαρτσαρή στον Νοβίτσκι και το άλεϊ ουπ του Διαμαντίδη με τον Φώτση ήταν τα χάι λάιτ της Ελλάδας στα πρώτα λεπτά (21-15). Το εκρηκτικά διαστήματα της Εθνικής συνεχίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι Διαμαντίδης και Σπανούλης έδωσαν... αέρα 10 πόντων (37-27) στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τα τρίποντα των Γκριν και Ρόλερ κρατούσαν «ζωντανούς» τους Γερμανούς την ίδια στιγμή που ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οι διεθνείς έβρισαν λύση στη ζώνη των «πάντσερ» ενώ και οι οκτώ ασίστ σε αυτό το διάστημα έναντι μόλις τριών είναι ενδεικτικές του πλουραλισμού της επίθεσης της Ελλάδας. Η άμυνα της Εθνικής «έπνιξε» τη Γερμανία που... μάτωνε για να φτάσει στο καλάθι, ο Βασιλόπουλος πρόσφερε σκορ και θέαμα ενώ Σπανούλης και Παπαλουκάς «εκτελούσαν» από την περιφέρεια. Ο Νοβίτσκι έκατσε στον πάγκο με τέσσερα φάουλ γεγονός που έκανε πιο εύκολη τη δουλειά για τους παίκτες του Γιαννάκη που άγγιξαν το +21 (66-45) με καλάθι του V-Span! Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχτηκε σε τυπική διαδικασία, με τον Σπανούλη να δίνει προβάδισμα 26 πόντων στην Ελλάδα (86-52 στο 25') και τους υπόλοιπους διεθνείς να «σφραγίζουν» την πρώτη νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου με 87-64. ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-16, 43-33, 66-43, 87-64. ΕΛΛΑΔΑ (Γιαννάκης): Σπανούλης 23 (4), Παπαλουκάς 15 (1), Διαμαντίδης 12 (1), Φώτσης 9 (1), Γλυνιαδάκης 8, Βασιλόπουλος 7 (1), Πρίντεζης 6, Μπουρούσης 5, Ζήσης 2, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης. ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μπάουερμαν): Νοβίτσκι 13 (2), Σούλτζε 11 (3), Γκριν 11 (3), Βισόσκι 7 (2), Φέμερλινγκ 7, Ρόλερ 6 (2), Κέιμαν 4, Γιάγκλα 4, Όλπμρεχτ 1, Γκάρετ, Χάμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: