ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

27 Αυγ 2008

ΠΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ,ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ



Τρόπος διεξαγωγής
Πηγή:www.kretawoldbasket.blogspot.com

Τον τρόπο διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009 ανακοίνωσε η ΕΚΑΣΚ. Οι κληρώσεις τοπικών πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου (6 μ.μ.) στα γραφεία της Ένωσης και οι επίσημες συμμετοχές πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΑΣΚ. Όσον αφορά στην Παγκρήτια κατηγορία των ανδρών, στην οποία έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον συμμετοχής εφτά ομάδες (Ηρόδοτος, Εργοτέλης, Κύδων, Αναγέννηση, Ηράκλειο, Χερρονασιος και Ανδρογέας), θα γίνει με σύστημα πουλ (όλοι θα παίξουν με όλους) σε δύο γύρους. Στη συνέχεια η πρώτη ομάδα θα περάσει στη Β' φάση, ενώ οι υπόλοιπες έξι ομάδες θα παίξουν σε ζευγάρια σύμφωνα με την κατάταξή τους στη βαθμολογία και συγκεκριμένα: Α: η δεύτερη με την έβδομη, Β: η τρίτη με την έκτη και Γ: η τέταρτη με την πέμπτη. Στη Γ' φάση θα περάσουν οι ομάδες από τα ζευγάρια που θα κάνουν δύο νίκες και θα παίξουν οι νικητές των ζευγαριών Α' και Β' και ο νικητής του ζευγαριού Γ' με την πρώτη ομάδα της Α' φάσης. Στον τελικό (Δ' φάση) θα περάσουν οι δύο ομάδες που θα κάνουν δύο νίκες από τα παραπάνω ζευγάρια και πρωταθλητής θα αναδειχθεί η ομάδα που θα κάνει τρεις νίκες.

Παίδες και Παμπαίδες: Στο πρωτάθλημα Παίδων έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής δεκαέξι ομάδες εκ των οποίων οκτώ συμμετέχουν στην Α' κατηγορία και οκτώ στη Β'. Η πρώτη φάση των αγώνων θα διεξαχθεί με σύστημα πουλ δύο γύρων και οι δύο πρώτες ομάδες της Β' κατηγορίας ανεβαίνουν στην Α', ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες της Α' κατηγορίας πέφτουν στη Β'. Στη συνέχεια η τρίτη και η τέταρτη της Α' κατηγορίας και η πρώτη και δεύτερη της Β' θα παίξουν σε αγώνες πλέι οφ (Α3 - Β2 και Α4 - Β1) και οι νικητές των ζευγαριών (δύο αγώνες με κριτήριο τη διαφορά πόντων σε περίπτωση μιας νίκης από κάθε ομάδα) μαζί με την πρώτη και δεύτερη ομάδα της Α' κατηγορίας θα παίξουν αγώνες πουλ δύο γύρων από όπου και θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα. Στο πρωτάθλημα Παμπαίδων Α (παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1994 και μετέπειτα) έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής δεκαεφτά ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα χωριστούν σε τρεις ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) και θα παίξουν με σύστημα πουλ δύο γύρων. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση, όπου οι έξι ομάδες θα παίξουν με σύστημα πουλ δύο γύρων από όπου και θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα. Τα πρωταθλήματα που θα διοργανώσει τη φετινή περίοδο (2008 - 2009) η Ε.ΚΑ.Σ.Κ είναι συνολικά 13. Αλλαγή έγινε κατόπιν αιτήσεως των σωματείων στα όρια ηλικιών στις παγκορασίδες και συγκεκριμένα στην κατηγορία Α' μπορούν να συμμετέχουν κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 1995 και νεώτερες, ενώ στην κατηγορία Β' κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 1997 και νεώτερες.

Οι Περιφερειακοί προπονητές: Η ΕΚΑΣΚ στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου αποφάσισε παράλληλα την πρόσληψη των δύο Περιφερειακών προπονητών Κρήτης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ για την περίοδο 2008-2009. Στα αγόρια ανέλαβε ο Νίκος Σειραγάκης και στα κορίτσια ο Μιχάλης Δασκαλάκης, ενώ οι προπονήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου. Συντονιστής του προγράμματος είναι το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΚ Μιχάλης Κανάκης. Στα αγόρια οι νέοι νομαρχιακοί προπονητές είναι: Μανόλης Σηφομιχελάκης (Ηράκλειο), Δημήτρης Ιωαννίδης (Χανιά), Γιάννης Γκιουλέας (Ρέθυμνο) και Μαρία Γιαλούση (Λασίθι). Στα κορίτσια θα προσληφθεί εντός ημερών ένας προπονητής που θα αναλάβει Ρέθυμνο και Χανιά. Στα κλιμάκια ανάπτυξης οι νέοι προπονητές είναι: Παμπαίδες 1997: Μαρία Γιαλούση (Ιεράπετρα), Γιάννης Γκιουλέας (Ρέθυμνο), Γιάννης Μανιακουδάκης (Ηράκλειο). Παμπαίδες 1998: Μαρία Γιαλούση (Ιεράπετρα), Γιάννης Γκιουλέας (Ρέθυμνο), Γιάννης Μανιακουδάκης (Ηράκλειο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: