ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

10 Μαΐ 2008

Τα Τρίκαλα στην Α1!!!!


Δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στο ανδρικό.Αλλά όταν βλέπομε άλλη μια επαρχιακή ομάδα να προάγεται στην Α1 δεν μας αφήνει ασυγκίνητους.Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων και ευχόμαστε συντομα και σε μια Κρητική ακομη(ΑΓΟΡ-ΟΦΗ).Αναδημοσιεύομε απο το http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A2Basket/Trikala/198279.html

To κλίμα στα Τρίκαλα ήταν γιορτινό από νωρίς. Η ζωή στην πόλη χτυπούσε στο ρυθμό της ανόδου στην Α1 και οι οπαδοί της ομάδας ανυπομούσαν να αποθεώσουν τους πρωταθλητές παίκτες των Τρικάλων και τον προπονητή Γιάννη Τζήμα, ειδικό στις ανόδους.

Η διοίκηση φρόντισε να στηθεί σκηνικό γιορτής στο μικρό αλλά πολύ ζεστό κλειστό της πόλης. Τα μπαλόνια που κρέμονταν από την οροφή, οι τζιρλίντερς και η μασκότ του Αρη, η μουσική που ακουγόταν και ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών οι «Σακαφλιάδες» έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο σε ένα γήπεδο που έτσι και αλλιώς σε κάθε αγώνα γιορτάζει.

Παράλληλα, όσο και αν ακούγεται περίεργο άρχισαν να μπαίνουν οι βάσεις για την ομάδα της επόμενης περιόδου που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1. Σε ειδικό σημείο όσοι επιθυμούσαν δήλωναν συμμετοχή στις προεγγραφές για τα εισιτήρια διαρκείας της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Από τις 5 το απόγευμα και μετά κάθε γωνιά του κλειστού ήταν κατάμεστη. Παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου δεν χώρεσαν και κάθισαν οκλαδόν πίσω από τη μία μπασκέτα. Το τραγούδι των «Σακαφλιάδων» έκανε το κλίμα ακόμα πιο πανηγυρικό πριν από το τζάμπολ ενώ χαμός έγινε όταν στο παρκέ πάτησαν ο προπονητής των Τρικάλων Γιάννης Τζήμας ο οποίος αποθεώθηκε.

Κατά την πανηγυρική παρουσίαση των παικτών της ομάδας τη μερίδα του λέοντος στο χειροκρότημα πήρε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Νίκος Κακλαμάνος ενώ όταν ήρθε η σειρά του κόουτς το γήπεδο παραλίγο να γκρεμιστεί από τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου τις οποίες θα τις ζήλευε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Λίγο πριν το τζάμπολ τη θέση του στο γήπεδο πήρε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής ενώ το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος και ο Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης. Αφού το παρκέ σκουπίστηκε μία και δύο φορές από τα πολλά χαρτάκια και τις κορδέλες που έπεσαν το τζάμπολ έγινε.

O αγώνας και το πανηγύρι του τέλους

Aναφορικά με τον αγώνα κόντρα στο Παλαιό Φάληρο, προς τιμήν τους οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μέχρι το τέλος παίζοντας για την αξιοπρέπειά τους. Ομως τα Τρίκαλα ήταν σαφώς καλύτερα, επέβαλλαν το ρυθμό τους κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο (44-34, 56-41) αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 62-55.

Οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα επιχείρησαν να προσφέρουν θέαμα στο κοινό τους και αυτό στοίχισε κάποιες φορές την ουσία. Ομως, σε μία μέρα όπως αυτήν, όλα μπορούν να συγχωρηθούν. Ετσι και αλλιώς τα Τρίκαλα στο τέλος πάτησαν γκάζι (68-55, 73-57) και έφτασαν άνετα στη νίκη με 85-69 που ήταν η 15η σε 15 αγώνες στην έδρα τους.

Το πανδαιμόνιο στο τέλος φυσικά μπορείτε να το φανταστείτε. Ο κόσμος δεν κρατιόταν και φώναζε το γνωστό και κλασικό «σήκωσέ το το γ.... δεν μπορώ να περιμένω» ενώ οι παίκτες έγιναν αντικείμενο λατρείας μετά την κόρνα της λήξης. Οι πρώτες σαμπάνιες άνοιξαν ενώ δεν έλειψε και το χαρακτηριστικό «όλε όλε» προς την εξέδρα. Ο Γιάννης Τζήμας σηκώθηκε στους ουρανούς από τους παίκτες του και αποθεώθηκε ξανά.

Tην απομονή καθυστέρησαν λίγο οι (απαραίτητοι σε αυτές τις περιπτώσεις) χαιρετισμοί των επισήμων καθώς και οι απονομές πλακετών. Οταν έγινε όμως....το γήπεδο πήρε φωτιά από τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού του κόσμου. Ο αρχηγός Γιώργος Φούντας σήκωσε ψηλά την κούπα υπό τους ήχους του «We are the champions» ενώ παράλληλα τα βεγγάλικα χάρισαν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Ενα εξαιρετικό φινάλε σε μία ονειρεμένη, για τα Τρίκαλα, χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: