ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

5 Μαΐ 2008

ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ




Μια επιτυχία ολκής έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του γειτονικού νομού κατάφερε να "ανεβεί" για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2.Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία του "παραμελημένου" και στην σκιά του ανδρικού, γυναικείου μπάσκετ.Με πολλά παραδείγματα προς μίμηση γιατί είναι μια αμιγώς Ρεθυμνιώτικη ομάδα.Τα στοιχέια του αφιερώματος τα "συλλέξαμε" απο την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα", και την ιστοσελίδα 'www.rethymno.gr" , ειδικότερα απο τον έγκριτο δημοσιογράφο Γ.Σταρά.
Πανηγυρικά στην Α2 Μπάσκετ οι γυναίκες του ΟΚΑ Αρκάδι

Η ανοδική πορεία του Ρεθυμνιώτικου αθλητισμού συνεχίζεται και από τη νέα αγωνιστική χρονιά, θα εκπροσωπείται και στο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ γυναικών.

Το ΟΚΑ Αρκάδι έκανε το όνειρο πραγματικότητα και η τρίτη φορά που επιχείρησε την άνοδο, αποδείχθηκε και φαρμακερή. Η αρμάδα του Κώστα Πλευράκη παρέσυρε τους αντιπάλους που βρήκε στον όμιλο των μπαράζ και για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών.

Οι κόποι, ο ιδρώτας και η προσπάθεια που καταβάλλεται στα γυναικεία τμήματα μπάσκετ εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία βρήκε μία ακόμη επιβράβευση. Η δουλειά σε βάθος που γίνεται από τον Κώστα Πλευράκη, όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκει αντίκρισμα και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Μια αμιγώς Ρεθυμνιώτικη ομάδα, παίρνει την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών και θα εκπροσωπήσει το Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό σε μία ακόμη Εθνική κατηγορία.

Ότι και να πούμε για αυτή την προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από τον ΟΚΑ Αρκάδι είναι λίγο. Δουλειά, δουλειά, δουλειά, ήταν τα τρία βασικά στοιχεία της επιτυχίας. Α, ξεχάσαμε την επιμονή και την υπομονή. Επιμονή στη σκληρή δουλειά και υπομονή στις απαράδεκτες συνθήκες που γίνεται αυτή η δουλειά.

Η άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία της γυναικείας ομάδας του ΟΚΑ Αρκάδι, ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν, αφού το γυναικείο μπάσκετ στο Ρέθυμνο ανθεί. Έστω και αν κάποιοι δεν το γνωρίζουν καθόλου. Έστω και αν άργησε μερικά χρόνια. Ο προπομπός ήταν η εκπληκτική πορεία των τμημάτων υποδομής τα τελευταία χρόνια, με τις κορασίδες να φτάνουν δύο συνεχόμενες χρονιές στην 4η Πανελλήνια θέση, τις Νεανίδες να αναδεικνύονται στην 6η θέση πέρυσι και ο ΟΚΑ Αρκάδι να σαρώνει τα πρωταθλήματα Κρήτης, την τελευταία εξαετία. Όντας η μοναδική Κρητική ομάδα που δίνει το παρόν ανελλιπώς αυτά τα έξι χρόνια σε τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Μόνο μπράβο αξίζουν σε αυτά τα κορίτσια, για την μεγάλη επιτυχία τους. Μόνο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα Πλευράκη, που εδώ και πάνω από μία δεκαετία έχει αφιερώσει σχεδόν τη ζωή του, στην ανάδειξη του Ρεθυμνιώτικου γυναικείου μπάσκετ, παρά τις δύσκολες και σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτες συνθήκες.




Άνοδος σαν σε "περίπατο"…

Ο ΟΚΑ Αρκάδι πήγε την Τρίτη του Πάσχα στην Αθήνα, για να διεκδικήσει στα γήπεδα του Μετς, αυτό που είχε χάσει ή του είχαν στερήσεις στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του. Να διεκδικήσει το όνειρο, που για τον Κώστα Πλευράκη και τις παίκτριες του, μόνο όνειρο δεν ήταν… Είχαν το έμψυχο δυναμικό και το ταλέντο, είχαν την αυτοπεποίθηση και απλά έκαναν το αυτονόητο. Παρέσυραν σαν σίφουνας τους αντιπάλους τους και σε μια ονειρεμένη χρονιά όπου δεν γνώρισαν ούτε ήττα, πανηγύρισαν την παρθενική τους άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Ο ΟΚΑ Αρκάδι, πέτυχε δύο μεγάλες νίκες επί του Βούρειου Χίου με 83-51 και επί της ΕΑ Πατρών με 63-27, σφραγίζοντας μια εντυπωσιακή χρονιά, με μια μεγάλη επιτυχία. Ο Πολύβιος είχε αποχωρήσει εξ’ αρχής από τα μπαράζ, ενώ ο Κούρος αποσύρθηκε από το παιχνίδι του με τον ΟΚΑ Αρκάδι, αφού δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τη Ρεθυμνιώτικη ομάδα να κερδίζει και τους δύο αγώνες με 20-0 χωρίς αγώνα.

Πλευράκης: "Η επιτυχία ανήκει στα κορίτσια"

Πανευτυχής ήταν ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, Κώστας Πλευράκης για την τεράστια επιτυχία της ομάδας του. Ο Ρεθυμνιώτης προπονητής, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την εξαιρετική πορεία και την ανάδειξη του γυναικείου μπάσκετ στο Ρέθυμνο, μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία στην Κρητική Επιθεώρηση. Φυσικά απέδωσε τα εύσημα στις παίκτριες του, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

«Σίγουρα ζούμε μεγάλες στιγμές. Το όνειρο πολλών παιδιών έγινε πραγματικότητα και θα μπορέσουμε να παίξουμε σε μια Εθνική κατηγορία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, για αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Η άνοδος της γυναικείας ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ, νομίζω ότι είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, με πολύ δουλειά σε όλες τις κατηγορίες. Η ομάδα κορασίδων για δύο συνεχόμενες χρονιές αναδεικνύεται 4η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θέλουμε να φτάσουμε για Τρίτη σερί χρονιά στο final-6, ενώ οι Νεανίδες πέρυσι ήταν έκτες στην Ελλάδα και φέτος θα βρίσκονται και πάλι στο final-6. Είμαστε η μοναδική Κρητική ομάδα που τα τελευταία έξι χρόνια, συμμετέχει έστω και με ένα τμήμα της, ανελλιπώς στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την επιτυχία, η οποία οφείλεται πρώτα από όλα στα κορίτσια. Στις παίκτριες μου και σε όλο το Ρέθυμνο, θέλω να αφιερώσω αυτή τη μεγάλη επιτυχία», θα δηλώσει αρχικά ο Κώστας Πλευράκης.

"Μακάρι αυτή η άνοδος να φέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας"

Στη συνέχεια, βέβαια ο Πλευράκης, δεν θα μπορούσε να σταθεί στις άθλιες συνθήκες που δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια όλα τα τμήματα του γυναικείου μπάσκετ, ελλείψει αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ρέθυμνο. Ο νεαρός τεχνικός ήταν παραστατικός και περιγραφικός στις δηλώσεις του, για τις συνθήκες δουλειάς, που έφεραν αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα. «Δουλέψαμε πάρα πολύ υπό αντίξοες συνθήκες, κάνοντας τις περισσότερες ώρες προπόνηση στο ανοικτό γήπεδο των Τεσσάρων Μαρτύρων, όπου πραγματικά, «ρίξαμε» πολύ σκούπισμα για να μπορούμε να προπονηθούμε, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των κοριτσιών από το νερό της βροχής. Όσο δε για τις συνθήκες, στο κλειστό γυμναστήριο, τις περισσότερες φορές που προπονηθήκαμε εκεί ήταν δίπλα σε μια κουρτίνα και σε ένα γήπεδο μικρότερο από τις κανονικές διαστάσεις. Τελικά, όπως αποδείχθηκε πίσω από την κουρτίνα, δεν κρυβόταν ο ΖΟΝΚ, αλλά ένα μεγάλο δώρο. Ελπίζω αύτη η άνοδος μας, να σημάνει και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Ρέθυμνο και των συνθηκών της δουλειάς μας».

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ ΤOΥ OΚΑ ΑΡΚΑΔΙ

ΒOΥΡΕΙOΣ – OΚΑ ΑΡΚΑΔΙ 51 – 83
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-36 (ημιχρ.), 49-59, 51-83 (τελικό).
Βούρειος (Ζαχαράκη-Μπόλιας): Ξυλά 4, Μανολιούδη 21, Βουδούρη 1, Ζαχαριάδη 20 (3), Κουτουβίδου 5 (1), Ρισκάκη, Γιαννάκουρα, Γρηγοριάδου, Κυριαζή.
ΟΚΑ Αρκάδι (Κώστας Πλευράκης): Σαρτζετάκη 4, Κοιλάδη 2, Κούγια 4, Καρανικόλα 5 (1), Φοβάκη 16, Καλυβιανάκη 5 (1), Καλαϊτζαντωνάκη 3 (1), Θεοδωρομανωλάκη 16 (2), Δάμου 11 (3), Πολοπετράκη 15, Ζαχαράκη 2, Ορφανουδάκη.

OΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ 63 – 27
Τα δεκάλεπτα: 11-4, 30-11 (ημιχρ.), 41-14, 63-27 (τελικό).
ΟΚΑ Αρκάδι (Κώστας Πλευράκης): Σαρτζετάκη, Κοιλάδη 6, Κούγια 10, Καρανικόλα 2, Φοβάκη 11 (1), Καλυβιανάκη 8 (2), Καλαϊτζαντωνάκη 3 (1), Θεοδωρομανωλάκη 10 (2), Δάμου 6 (2), Πολοπετράκη 7, Ζαχαράκη, Ορφανουδάκη.
ΕΑ Πατρών (Τσαμπαρλή): Κατρούτσου 7, Σύρου 7 (1), Γιαννοπούλου 7 (1), Δερμάτη 6, Βράδη, Ζαφειροπούλου, Παπαδοπούλου, Τσουραμάνη.

ΤO ΡOΣΤΕΡ ΤOΥ OΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
Καλυβιανάκη Αντωνία 1981 1.70 1-2
Φοβάκη Ελισάβετ 1982 1.78 4
Πολοπετράκη Ελένη 1982 1.78 4
Κούγια Κατερίνα 1982 1.80 3
Κοιλάδη Ειρήνη 1988 1.65 1
Καρανικόλα Έλενα 1988 1.71 2
Θεοδωρομανωλάκη Δέσποινα 1991 1.81 2-3
Ζαχαράκη Μαρία 1992 1.82 4-5
Σαρτζετάκη Μαρία 1993 1.67 1-2
Δάμου Ειρήνη 1992 1.70 1
Καλαϊτζαντωνάκη Μαριλένα 1987 1.68 1-2
Ορφανουδάκη Μαρία 1991 1.71 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: