ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

4 Οκτ 2008

ΠΑΙΔΕΣ.....ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η 3η ΑΓΩΝΙΣΙΚΗ

Φωτογραφίες Κύδων-Αγορ
Εκπλήξεις επιφύλασσε η 3η αγωνιστική στο πρωτάθλημα παίδων το Σάββατο 04-10-08.
Για πολλούς η μεγαλύτερη σημειώθηκε στα Χανιά όπου ο Κύδων κέρδισε τον ΑΓΟΡ και τον "γκρέμισε " από την κορυφή. Στον αντίποδα η Χανιώτικη ομάδα απολαμβάνει "την μοναξιά της κορυφής",ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.
Στην Ιεράπετρα ,ένας ψυχωμένος Εργοτέλης ,έχοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να αποδράσει με την νίκη, που είναι η πρώτη του φέτος στο πρωτάθλημα .
Το παιχνίδι της ημέρας διεξήχθη στο ΒΑΚ ,όπου σε ένα συναρπαστικό αγώνα που τα είχε όλα, ο ΟΦΗ επεκράτησε επί του Ηράκλειο ,δίνοντας άλλο ενδιαφέρων για το πρωτάθλημα.
Τέλος , ο Ηρόδοτος επιβλήθηκε επί του Χερονάσσιου άνετα στην Ν.Αλικαρνασσό με 72-40.
Αναλυτικά οι αγώνες:

ΟΦΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 66-56
Τυχεροί όσοι φίλαθλοι (και ήταν πολλοί) παραβρέθηκαν στο Βαρδινογιάννειο.ΟΦΗ και Ηράκλειο σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που τα είχε όλα ,δύναμη,πάθος ,ένταση,αγωνία παρέδωσαν μαθήματα υψηλού επιπέδου μπάσκετ και άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους τους θεατές που το παρακολούθησαν.
Συγνώμη η γραμματεία του αγώνα είναι η έχουμε καλλιστεία?????
Η αγωνία παρέμεινε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όπου τελικά οι παίκτες του Α.Πινακουλάκη (δίκαια νομίζω) πανηγύρισαν την νίκη.
Οι διαιτητές του αγώνα κος Φλίγκος ,Βαλούρδος
Ο έφορος του Ηράκλειο Μ.Χαρωνιτάκης με τον προπονητή Μ.Πετράκη
Στο πρώτο ημίχρονο οι "ασπρόμαυροι" παιζοντας καλά απο την περιφέρεια καταφεραν και είχαν μια μικρή διαφορά στο σκόρ.
Και ο Ν.Λαγουδάκης απο τους άνδρες στον πάγκο του ΟΦΗ
Στο δεύτερο μέρος παίζοντας πιο έξυπνα και εξουδετερώνοντας τα "ατού" των αντιπάλων ,πήραν μια πανάξια νίκη.Γενικά ο γηπεδούχος έδειξε πιο πολύ "διάθεση", και πίστη για την νίκη.
Προβληματισμός στο Ηρακλειο
Απ την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι, δεν έπεισαν με την απόδοσή τους ,καθώς ο Μ.Πετράκης περίμενε περισσότερα απ αυτούς.
Διαιτητές:Φλίγκος,Βαλούρδος
Τα δεκάλεπτα:17-19, 35-35, ημ.53-46, 66-56
ΟΦΗ (Πινακουλάκης Αντώνης): Καρακωσταντάκης 6 (1), Σεμερτζάκης, Ξενάκης 4, Βλατάκης 16 (4), Σαραντής 6, Παντατοσάκης 3 (1), Ντάλας, Σκεπασιανός 7 (2), Κουμάκης 7, Φραγκιαδάκης 1, Νικηφόρος 13 (2), Bαμβουκάκης 3 (1)

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Πετράκης): Χατζηδάκης 6, Κολυβάκης, Χαρωνιτάκης, Καρπουζάκης, Λογοθέτης 2, Ρυακιωτάκης 1, Παπαδάκης 12, Φραγκιουδάκης 2, Αράπογλου 2, Πυνηρτζής 6, Αυγουστάκης 20, Χατζημάρκος 5.




Μικρά,μικρά...............
  • Πολλές γνωστές μπασκετικές φιγούρες στο ΒΑΚ.Απο πλευράς παραγόντων διακρίναμε τον κο Τούλη του ΔΑΟΗ, τον κο Κουνενό και τον κο Περάκη απο τον ΟΦΗ καθώς και πολλούς προπονητές.Απ το Ηράκλειο ηταν ο κος Δημητριάδης και Σηφομιχελάκης.Απο τον ΟΦΗ παρών ήταν ο κος Γωνιωτάκης
  • Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους παίκτες του ΟΦΗ,καθώς παραβρέθηκε κι ένας παλιος γνώριμος.Αυτός δεν ήταν άλλος απο τον επί χρόνια προπονητή των ακαδημιών Γ.Ροδουσάκη.Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη αφου μετά το τέλος του παιχνιδιού έτρεξαν αμέσως να τον χαιρετήσουν.Μάλιστα μαζεύτηκαν στο κέντρο όλα μαζί φωνάζοντας ρυθμικά το ονομά του.
  • Αμέσως μετά τα παιδιά για να αποκαταστήσουν την τάξη ,φώναξαν ρυθμικά το όνομα του νυν προπονητή τους.Αυτά τα παιδιά τελικά ,έχουν και ήθος και φιλότιμα είναι και "αναγνωρίζουν " αυτούς που τους ωφέλησαν.Παράδειγμα προς μίμηση για μας τους μεγάλους.
Ο Γ.Ροδουσάκης ανάμεσα στους εφόρους του ΟΦΗ.
  • Πάρα πολύ καλή η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ΒΑΚ.Απο την μια ο κόσμος που έδωσε "παρόν" βοηθούσε την ομάδα του με κόσμιο τρόπο
  • .Απ την άλλη η ομάδα των Παμπαίδων Α΄του Ηράκλειο προσπαθούσε με όλες τους τις δυνάμεις να ενισχύσουν την ομάδα τους.
  • Ηταν μια ατμόσφαιρα εκπληκτική
  • Παρων στον αγώνα και στον πάγκο ο νεαρος αθλητής του ΟΦΗ Ν.Λαγουδάκης ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος απο την απόδοση των παιδιων του ΟΦΗ.

ΚΥΔΩΝ-ΑΓΟΡ 54-43
Ο Κύδων είναι ο μεγάλος νικητής του ντερμπι κορυφής που έγινε στα Χανιά.Γκρέμισε τον ΑΓΟΡ απο την κορυφή της βαθμολογίας όπυ παρέμεινε μόνος του.
Στοιχεία του αγώνα τα αντιγράφουμε απο το site:www.haniotika-nea.gr
"Στο κλ. Κλαδισού αναμετρήθηκαν οι ομάδες που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στη κατηγορία των παίδων. Μετά από δυο αγωνιστικές περιόδους, ο Κύδωνας πήρε ξανά το ροζ φύλλο σε παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ, επικρατώντας 54-43 και τα δυο αυτά σωματεία (που “κοντραρίστηκαν” και στον περυσινό τελικό) έδειξαν ότι και φέτος είναι τα -λογικά- φαβορί για τον τίτλο.
Η ομάδα του Δημήτρη Ιωαννίδη έπαιξε σε γενικές γραμμές καλό μπάσκετ και αν δεν είχε κάποια... νεκρά διαστήματα, θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερη διαφορά.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και διατηρούσαν τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο (4-0, 10-5, 15-7), αλλά με την έναρξη της 2ης περιόδου, ο ΑΓΟΡ ανέκαμψε, πλησίασε στο καλάθι (15-13) και ο αγώνας έγινε ντέρμπι. Αξιοποιώντας συνεχόμενα λάθη των αντιπάλων, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά 29-30 (στο 24’), ενώ στη συνέχεια, έφτασαν τη διαφορά μέχρι τους 7 πόντους (31-38, στο 28’). Στο σημείο αυτό ο Κύδωνας αφυπνίστηκε, βελτίωσε την άμυνα του, μείωσε τα λάθη και βρίσκοντας... στόχο στην επίθεση, μέσα σε 6 λεπτά “γύρισε” το παιχνίδι και με σερί 13-0, βρέθηκε προηγούμενος 44-38. Οι ρεθεμνιώτες σκόραραν μετά από επτά λεπτά (44-39 στο 35’) και έγιναν ξανά απειλητικοί, αφού στην επόμενη επίθεσή τους μείωσαν 44-41. Όμως με νέο σερί 6-0, ο Κύδωνας ουσιαστικά “σφράγισε” τη νίκη, ξεφεύγοντας 50-41 (στο 38’) και τελικά το σκορ διαμορφώθηκε σε διψήφια διαφορά υπέρ της χανιώτικης ομάδας, η οποία σημείωσε την τρίτη της νίκη, στα ισάριθμα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει.
Στ’ αρνητικά του αγώνα, ο τραυματισμός (στη μύτη) του Γεωργιλάκη, ο οποίος αποχώρησε στις αρχές του 2ου δεκάλεπτου.
Διαιτητές: Καμπίτσης, Κώτσου
10λεπτα: 15-9, 27-23 (ημιχ.), 37-38, 54-43
Κύδων (Δ. Ιωαννίδης): Γουρνιεζάκης 3, Κλεισιάρης 6, Αρτεμάκης 15, Γεωργιλάκης, Παπαδόπουλος 9, Μαρτσάκης 2, Μανίγκοντις, Ντουντουλάκης, Ξηρουχάκης, Κοκολάκης, Μπουρμπάκης, Σπανουδάκης 19.
Από την ομάδα του Νίκου Σειραγάκη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λαγουβάρδος, που σημείωσε 24 πόντους. "
Φωτογραφίες από το παιχνίδι...........

Ο Κλεισιάρης του Κύδωνα ίπτανται προς το καλάθι Κύδων-Αγορ


ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 71-81
Σπουδαία νίκη στο κλειστο της Ιεράπετρας σημείωσε η ομάδα του Εργοτέλη ,δείχνοντας πως δεν έχει" ξοφλήσει" μετα τις δύο πρώτες αγωνιστικές.Κάνοντας ένα καταπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο επιβλήθηκε απέναντι στην γηπεδούχο ομάδα που "ψάχνει" ακόμα τον εαυτό της και την πρώτη νίκη.
Μερικά στατιστικά του αγώνα.Ο Καραπιδάκης σημείωσε 32 πόντους .ο Καρλάφτης με 17 πόντους και 5 τρίποντα και ο Σκανδαλος με 21 πόντους.
Ο Βασιλειάδης για λογαριασμό της Ιεράπετρας σημείωσε 28 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 22-15,08-30 ,25-12,16-24

Το ρεπορτάζ από το επίσημο site της ομάδας έχει ως εξής (www.ierapetrabc.gr):
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές ανατροπές στο σκορ, στο οποίο ο Μ.ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στα ένδεκα παιδιά που είχε στη διάθεσή του, η φιλοξενούμενη ομάδα έφτασε στη νίκη. Δύο στοιχεία έφεραν την ήττα για τους παίδες της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ:η μεγάλη αστοχία, για άλλη μια φορά,στις ελεύθερες βολές (8 στις 30!),και η αδυναμία αντιμετώπισης της άμυνας ζώνης την οποία επιστράτευσε για 30' ο κόουτς των φιλοξενουμένων.

Συγχαρητήρια στους μικρούς αθλητές και των δύο ομάδων για το ωραίο θέαμα που πρόσφεραν.

ΑΟΙ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 71-81

22-15, 8-30,25-12,16-24

Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ( ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ): ΑΘΕΝΑΚΗΣ 5(1), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 28 , ΚΟΥΦΑΚΗΣ 2, ΜΑΡΚΑΚΗΣ 2, ΒΕΛΗΜΒΑΣΑΚΗΣ 2, ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ 20 (1), ΤΣΙΚΝΙΔΗΣ, VAN DE BILT 1, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ, ΜΑΛΑΘΡΑΚΗΣ 2, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 9.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ (ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΛΑΦΤΗΣ): ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ 21(3) , ΚΑΡΛΑΦΤΗΣ 17(5), ΧΡΥΣΟΣ, ΡΑΠΤΗΣ 7(1), ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗΣ 32(4) , ΚΟΚΙΑΔΗΣ 2, ΛΙΑΠΑΚΗΣ ,ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 2 ,ΤΖΙΡ


Για την Β΄κατηγορία τα αποτελέσματα θεωρούνται φυσιολογικά.Μόνο κάποια παράπονα υπάρχουν κατά των παραγόντων της Αναγέννησης για κακή συμπεριφορά στον αγώνα ΑΟΑΝ-Αναγέννησης.Το Ακρωτήρι παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας,συγκατοικώντας βέββαια με την Αναγέννηση και το Δειλινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: