ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

21 Οκτ 2008

Αφιέρωμα...Ακαδημίες Γιούχτα.

Ο Δήμος Αρχανών είναι ένας ημιορεινός δήμος, ο οποίος βρίσκεται νότια του Δήμου Ηρακλείου, και έχει έκταση 31.855 στρ και πληθυσμό 4.548 κατοίκους.Βρίσκεται μέσα σε μια μικρή, κλειστή κοιλάδα, 15 χιλ. νότια από την Κνωσό.
Από το 1952 οι νέοι των Αρχανών ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Χωρίς ποδοσφαιρικές στολές και χωρίς ειδικά αθλητικά υποδήματα αυτοί οι νέοι που αποτέλεσαν τους πρώτους ποδοσφαιρικούς πυρήνες των Αρχανών προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Aρχανιώτη οδοντιάτρου Κολομβοτσάκη Νικ. που είχε την αρχική σκέψη δημιουργίας ποδοσφαιρικής ομάδας στης Αρχάνες. Έτσι το 1957 ιδρύεται ο "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥΧΤΑΣ". Στις 25 Ιουλίου 1957 υπογράφεται το πρώτο καταστατικό του Α.Ο. Γιούχτα με σκοπό την εξάπλωση του αθλητικού πνεύματος στην περιοχή των Αρχανών και ειδικότερα την δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας και ομίλου ασχολουμένου με το στίβο, θαλάσσια σπορ, αθλοπαιδιές κ.τ.λ.Στις εγκαταστάσεις ο Α.Ο.Γιούχτας ,έχει στην θέση "συνοικισμός" κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ,βόλλευ ,ενόργανης με κερκίδα 650 καθήμενων θεατών.
Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε η Ακαδημία μπάσκετ Α.Ο Γιουχτας που είναι παρακλάδι του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Η ομάδα Παμπαίδων Α΄του Γιούχτα που περιλαμβάνει ένα 1994,ένα 1995 , και πολλούς 96αρηδες και 97αρηδες.
Υπεύθυνος των Ακαδημιών μπάσκετ είναι ο έφορος Δημήτρης Συμαιάκης.Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι η ψυχή του συλλόγου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του συλλόγου.
Ο Γ.Γωνιωτάκης με τον Μαν.Βαιλάκη
Προπονητής είναι ο Μανούσος Βαιλάκης.Είναι προπονητής με πείρα ,γνώστης του αντικειμένου,γυμναστής και προ πάντως καλός παιδαγωγός.Εχει υπο την επίβλεψή του 60 παιδιά από την περιοχή αλλά και τις τριγύρω όπως Σκαλάνι,Βασιλιές κλπ.Υπάρχουν 5 έφηβοι (ευελπιστούν του χρόνου να δημιουργήσουν ομάδα), Παιδικό,Παμπαίδες Α',Β' .Όπως μας δηλώνει" υπάρχουν πολλά προβλήματα οικονομικής κυρίως φύσεως ,αισθάνονται αυτός και ο Δ.Σημαιάκης μόνοι τους.είναι συνέχεια μέσα στο γήπεδο".Τα οικονομικά καλύπτονται από τις συνδρομές και από χορηγούς."Θεωρεί όμως ότι οι κόποι του ανταμείβονται διότι διώχνει τα παιδιά από τις καφετέριες και τα ωθεί στον αθλητισμό".
Σχόλιο:Τι να πει κανείς γι αυτούς τους ανθρώπους.Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και "κοσμούν" το μπάσκετ.Εύγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: