ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

18 Οκτ 2008

ΠΑΙΔΕΣ.....ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Νέα τροπή πήρε το πρωτάθλημα παίδων το Σάββατο στην 5η αγωνιστική."Φωτιά" αυτή την φορά έβαλε ο Εργοτέλης που κέρδισε μετά μέσα στο σπίτι του (ΒΑΚ) τον ΟΦΗ, και τον ¨γκρέμισε από την κορυφή.Στην Αλικαρνασσό σένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε με επεισόδια έγινε η δεύτερη έκπληξη αφού ο Ηρόδοτος νίκησε τον Κύδων.Στην Ιεράπετρα η τοπική ομάδα "άγγιξε το θαύμα " αλλά τελικά ο ΑΓΟΡ χαμογέλασε στο τέλος. Το Ηράκλειο όπως αναμενόταν επικράτησε στην Αλικαρνασσό επί του Χερονάσσιου άνετα και παρέμεινε στην κορυφή.
Έτσι τώρα στην κορυφή ισοβαθμούν δυο ομάδες. και άλλες πέντε να ακολουθούν σε απόσταση δυο βαθμών.
Στην β΄κατηγορία το ντέρμπι κορυφής που έγινε στον Καμπανό το Ακρωτήρι ηττήθηκε από την Αναγένησση κι έτσι η τελευταία ,απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.Το Δειλινό επικράτησε επί του ΑΟΑΝ και παραμένει στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας περιμένοντας "στραβοπάτημα" των πρωτοπόρων.Ο Ανδρογέας κατάφερε να νικήσει τον μαχητικό Γιούχτα ενώ ο Φιλαθλητικός επιβλήθηκε της Νεαπόλεως.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11:30πμ , κλ. Αλικαρνασσού

Ηράκλειο - Χερρονάσιος 78-25

Δεκάλεπτα:22-04,35-12, 53-19, 78-25

Διαιτητές : Φλίγκος , Σμυρνάκης
Γραμματεία : Πετρόσογλου , Κλαδου , Καπετάνιου

11πμ , κλ. ΒΑΚ

ΟΦΗ - Εργοτέλης 58-62

Δεκάλεπτα:20-28, 11-15 ,14-07 ,13-12
Διαιτητές : Μάλαμας , Μπανασάκης
Γραμματεία : Αποστολάκη , Γαστεράτος , Κώτσου

Το παιχνίδι έιχε δύο οψεις:Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν νωθροί ,έπαιξαν "χαλαρή" άμυνα με αποτέλεσμα οι παίκτες του Εργοτέλη να "κάνουν "πάρτι" κάτω από την ρακέτα.Επί πλέον το μεγάλο όπλο του ΟΦΗ τα σουτ δεν του βγήκαν,εν αντιθέσει με τους αντιπάλους που είχαν καλά "ποσοστά" σε αυτόν τον τομέα.Στο Β΄μέρος ο ΟΦΗ έδειξε διάθεση στην άμυνα, έτρεξε ,πλησίασε στο καλάθι, αλλά η έλλειψη ψυχραιμίας στα τελευταία δευτερόλεπτα του στοίχισε την νίκη.Εν κατακλείδι όμως το σίγουρο είναι ότι(εκτός από τον Εργοτέλη βέβαια) κέρδισε το μπάσκετ.

Η ομάδα του Εργοτέλη όπως παρατάχθηκε στο ΒΑΚ Οι έφοροι των δύο ομάδων Καραπιδάκης,Παντατοσάκης

Το "δίδυμο" Γωνιωτάκης,Παναγάκης

Μικρα.......Μικρα.............

  • Περιχαρής ο Σ.Καρλάφτης δήλωσε:"Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.Και οι δυό ομάδες προσπάθησαν πολύ για την νίκη.Στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε πολύ καλά.Στο δεύτερο περιμέναμε την πίεση του ΟΦΗ.Στο τέλος κέρδισε ο πιο τυχερός.
  • "Κοντραστ" συναισθημάτων για τον Γ.Γωνιωτάκη που δήλωσε."Εγινε ενα δυνατό παιχνίδι.Διακρίναμε τρομερό ταλέντο και στις δύο ομάδες.Παίχτηκε μπάσκετ υψηλού επιπέδου.Το παιχνίδι το κέρδισε αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη".
  • Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γ.Γωνιωτάκη διότι "πιστος" στρατιώτης στην ομάδα του ΟΦΗ ,δέχτηκε αμέσως να καλύψει το κενό του συναδέλφου του, και αγωνιστικά και προπονητικά και στους Παίδες και στους Παμπαίδες.Για δυο εβδομάδες το σπίτι του θα είναι το "παρκε" του ΒΑΚ.Το μόνο που μπορεί να πεί κανείς είναι οτι είναι αξιοθαύμαστος.
  • Και στον Σάκη Παναγάκη αξίζουν τα εύσημα γιατι κι αυτος όλο αυτό το διάστημα δίνει το παρών στις προπονήσεις των παιδιων βοηώντας τα στην τεχνική, η και εμψυχώνοντας τα στον αγώνα.είναι τυχερά τα παιδια του ΟΦΗ
  • Τα τέσσερα τελευταία λεπτά στον αγώνα δεν είχαμε σκορ ,διότι ο φωτεινός πίνακας του ΒΑΚ είχε χαλάσει.Έτσι οι δυο έφοροι των ομάδων πάνω από την γραμματεία ,έκαναν αναμετάδοση του χρόνου και του σκορ σε προπονητές ,παράγοντες και στο κόσμο που ήταν εκεί.
  • Για μια ακόμη φορά.Αρκετός κόσμος ωραία ατμόσφαιρα.


ΟΦΗ:(Γωνιωτάκης,-Παναγάκης)Καρακωσταντάκης 8 ,Ξενάκης 2 ,Βλατάκης 13(1) ,Σαραντής,Παντατοσάκης 9(2),Ντάλλας, Σεμερτζάκης,Σκεπασιανός 10(2) ,Κουμάκης,Φραγκιαδάκης 5 (1) ,Νικηφόρος 6,Βαμβουκάκης 5(1).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ(Καρλάφτης)Μαλλιωτάκης,Χρυσός,Σκανδαλος 15, (1) Καρλάφτης 15(4) ,Τζαρδής,Ράπτης 3,Καραπιδάκης 14,Κοκιάδης 3,Λιαπάκης,Παπαδογιαννάκης 12,Χατζάκης,Τζιρίτας.


5:30μμ , κλ. Αλικαρνασσού

Ηρόδοτος - Κύδων 53-51

Δεκάλεπτα:12-22,10-14,20-07-11-08

Διαιτητές : Σταυρόπουλος , Γιαννακουδάκης
Γραμματεία : Αντωνάκη , Βαρούχα , Μωραιτάκη

"Αυτοκτόνησε" ο Κύδων αφού ήταν "μπροστά" στο σκορ καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Στα τελευταία λεπτά έχασε την ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωση του , με αποτέλεσμα να ηττηθεί δίκαια από τον μαχητικό Ηρόδοτο.

Το παιχνίδι "σημαδεύτηκε" από τα επεισόδια που έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα ,καθώς άτομα που δεν έχουν καμιά σχέση με το μπάσκετ,προσπάθησαν να μπουν στα αποδυτήρια του Κύδων χωρίς αποτέλεσμα, αναφερόταν σε "τοπικιστικούς" χαρακτηρισμούς (ανεπίτρεπτο) κι όταν ο προπονητής του Ηράκλειο που ήταν παρών τους είπε ότι δεν πρέπει να γίνονται αυτά,προπηλακίστηκε.Ντροπή.

Δεν αξίζει να αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους περιστατικά γιατί μερικοί παίρνουν αξία.
Μικρά......μικρά.........
  • Ενθουσιασμένος ο Μ.Καρλάφτης δήλωσε:"Τι τρομερό πρωτάθλημα είναι αυτό.Ειδαμε το πρωί(ηταν παρων) τι έγινε στο ΒΑΚ.Και τωρα το ίδιο.Φοβερό ματς.Είχαμε ψυχή.Συγχαρητήρια στα παιδιά.
  • Απογοητευμένος ο Δ.Ιωαννίδης δεν είχε δύναμη να μιλήσει:." Τι να πω.Είμαι απογοητυευμένος.Συγχαρητήρια στον Ηρόδοτο που γύρισε το παιχνίδι".

4μμ , κλ. Ιεράπετρας

Ιεράπετρα - ΑΓΟΡ 10-19, 14-10, 13-10,13-13
Διαιτητές : Μακρής , Παλιάτσος
Γραμματεία : Βασιλάκη , Χατζάκη , Σωμαράκη

Πηγή:www.ierapetrabc.gr

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι το οποίο πήγε πόντο-πόντο από το 2ο δεκάλεπτο και μετά, οι παίδες μας ηττήθηκαν 50-52 από την ομάδα του ΑΓΟΡ. Συγχαρητήρια στον προπονητή Μ.ΓΑΙΤΑΝΑΚΗ και στους νεαρούς αθλητές του Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ για τη μεγάλη προσπάθειά τους εδώ και πολύ καιρό, ενάντια σε "θεούς και δαίμονες".

Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ(ΓΑΙΤΑΝΑΚΗΣ):Aθενάκης 2, Βασιλειάδης 24, Κουφάκης, Μαρκάκης, Φρατζεσκάκης, Βελημβασάκης 2, Μάλλιαρης 12, Τσικνίδης, Van de bilt, Γιαννακουδάκης, Μαλαθράκης, Παπαδάκης 10.

ΑΓΟΡ(ΣΕΙΡΑΓΑΚΗΣ):Πριναράκης, Λαγουβάρδος 18, Γαλεράκης 6, Μελόκου 2, Καμπουράκης, Μπενάκης 5, Καπετανάκης, Τσαγκαράκης 19, Φωτάκης 2.


Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2μμ , κλ. Ακρωτήρι

Ακρωτήρι - Αναγέννηση 40-53

Δεκάλεπτα:17-19-22-32,26-36,40-53

Διαιτητές : Κουτσοπεράκη , Κώτσου
Γραμματεία : Κοκκινάκης , Χλιαουτάκη Ευγ. , Βλάσσης,

1:30μμ , κλ. Αλικαρνασσού

Δειλινό - ΑΟΑΝ 72-23

Δεκάλεπτα:21-04,33-10,48-14,72,23

Διαιτητές : Γκέηλ , Σταυρουλάκης
Γραμματεία : Αποστολάκη , Λάνη , Κώτσου

Γιούχτας - Ανδρογέας 37-42

4μμ , κλ. Αρχανών
Διαιτητές : Βαλούρδος , Παπαδάκης Εμμ.
Γραμματεία : Σμυρνάκης , Γιακουμάκη , Σγουράκης

Νεάπολη - Φιλαθλητικός 11-65

3μμ , κλ. Νεάπολης
Διαιτητές : Γαλανόπουλος , Χατζημάρκος
Γραμματεία : Χαρμπαλής , Ανδρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: