ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

14 Ιαν 2009

ΣΑΝ.......ΣΗΜΕΡΑ


Από σήμερα και για μια φορά την εβδομάδα , θα παρουσιάζουμε την στήλη "Σαν σήμερα" στην ετικέτα "ΑΦΙΕΡΩΜΑ" ,με επιτυχίες ομάδων η αθλητών του μπάσκετ από την Κρήτη, με σκοπό να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.Για σήμερα έχω ένα θέμα με τους Τελικούς των Λυκείων του 2005 ,εν όψει των τελικών που θα γίνουν αύριο στην πόλη μας σε αγόρια και κορίτσια,το συγκεκριμένο θέμα το βρήκα και το αντέγραψα από την Εφημερίδα "Πατρίς" που το δημοσίευσε 23 και 25 Φεβρουαρίου 2005.Διαβάστε το και δείτε τα ονόματα αν σας φαίνονται γνωστά:
"

Με αξιώσεις το 7ο ΕΤΑΔ στα τελικά του μπάσκετ
ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του Ηρακλειώτικου σχολικού αθλητισμού, η ομάδα μπάσκετ αγοριών του 7ου ΕΤΑΔ αναχωρεί σήμερα για την Κατερίνη όπου αύριο αρχίζει η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Λυκείων.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Αθλητικό Λύκειο της πόλης μας μετέχει στα τελικά και φιλοδοξεί να επαναλάβει την περσινή πορεία που το έφερε στην τρίτη θέση ή ακόμα και να την ξεπεράσει. Οι αγωνιστικές εξετάσεις που έδωσε άλλωστε μέχρι σήμερα, επιτρέπουν μια λογική δόση αισιοδοξίας.

“Πάμε με αξιώσεις στα τελικά.

Αν και το έμψυχο υλικό της ομάδας είναι αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρυσι, ελπίζουμε σε μια καλή παρουσία. Ιδιαίτερα αν μας ευνοήσει και η κλήρωση των ομίλων πιστεύουμε ότι μία θέση στην τριάδα είναι εφικτός στόχος”, τόνισε ο προπονητής της ομάδας Μιχάλης Κανάκης. Στην τελική φάση παίρνουν μέρος επτά Λύκεια της χώρας ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Κύπρου.

Το “παρών” στην Κατερίνη θα δώσουν εκτός του 7ου ΕΤΑΔ, τρία σχολεία από την Αθήνα (6ο Περιστερίου, 1ο Παλλήνης, 4ο Ζωγράφου), το 1ο Ε.Λ. Βόλου, ο Μαντουλίδης και το Ε.Λ. Ξάνθης.

Η κλήρωση των δύο ομίλωνθα γίνει σήμερα με την άφιξη των αποστολών και οι αγώνες θα αρχίσουν αύριο. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο προκρίνονται στα ημιτελικά (παίζουν χιαστί) που θα γίνουν το Σάββατο ενώ ο μεγάλος και ο μικρός τελικός έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή.

“Θεωρητικά η πιο πλήρης ομάδα είναι ο Μαντουλίδης που παραδοσιακά συγκεντρώνει το καλύτερο υλικό σ’αυτές τις ηλικίες, έχοντας επαγγελματική οργάνωση. Στα σχολεία της Αθήνας επίσης παίζουν ορισμένα στελέχη της Εθνικής παίδων. Εμείς διαθέτουμε ένα κορμό έξι παικτών που είναι στην ομάδα κάποια χρόνια κι έχουν την περσινή εμπειρία των τελικών. Έχουμε προωθήσει και τέσσερα παιδιά από την Α’ τάξη που είναι ταλαντούχα και μπορούν να προσφέρουν πάρα την έλλειψη πείρας” επισημαίνει ο κ. Κανάκης που έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών του στα φετινά παιχνίδια.

“Εχουμε δουλέψει καλά και αυτό φάνηκε στους αγώνες.

Ιδιαίτερα στον τελευταίο που δώσαμε στη Ν. Σμύρνη ο οποίος ήταν και ο πιο δύσκολος. Με γνώμονα αυτό το ματς, μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό στη διοργάνωση. Τα παιδιά βρίσκονται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση” καταλήγει ο προπονητής των πρωταθλητών Κρήτης, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΕΣΗ ΕΤ. ΓΕΝ.

Αλέξης Πετράκης 1-2 1987
Γιώργος Μυλωνάκης 2-3 1987
Μύρων Παπαδάκης 1 1988
Ηλίας Αποστολίδης 4-5 1988
Γιώργος Κούρος 2 1988
Μανόλης Βενιανάκης 4 1988
Γιώργος Καργάκης 2 1988
Γιώργος Γιακουμάκης 2-3 1988
Γιώργος Περβολαράκης 5 1989
Γιώργος Καλλιγιαννάκης 4 1989
Προπονητής: Μιχάλης Κανάκης

ΜΠΑΣΚΕΤ - Ήττα του 7ου ΕΤΑΔ

Με ήττα 70-56 από το 4ο Λύκειο Ζωγράφου, ξεκίνησε το 7ο ΕΤΑΔ τους αγώνες του στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ που γίνεται στην Κατερίνη.

Οι πρωταθλητές Κρήτης ήταν πολύ άστοχοι σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που πέτυχαν 10 τρίποντα.

Τα 8λεπτα: 11-12, 22-35, 41-51, 56-70.

Διαιτητές: Αργυρού-Πουρσανίδης

7ο ΕΤΑΔ: Πετράκης 17 (4), Μυλωνάκης 15, Παπαδάκης 13, Αποστολίδης 11 (1), Κούρος, Βενιανάκης, Καργάκης, Περβολαράκης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Παλήνη κέρδισε το Περιστέρι. Σήμερα το 7ο ΕΤΑΔ θα παίξει με την Παλήνη (2.45 μ.μ.) και με το Περιστέρι (9.45 μ.μ.) και θέλει δύο νίκες για να περάσει στα ημιτελικά.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Κοντά στην 4άδα το 7ο ΕΤΑΔ

Κοντά στην πρόκρισή της στα ημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων που γίνεται στην Κατερίνη, βρέθηκε η ομάδα του 7ου ΕΤΑΔ μετά τη νίκη της επί του 1ου Λ. Παλλήνης με 78-55.

Για να σφραγιστεί η συμμετοχή της στους σημερινούς τελικούς, έπρεπε να κερδίσει και το χθεσινοβραδινό ματς με το 6ο Λ. Περιστερίου.

Τα 8λεπτα του αγώνα με την Παλλήνη: 22-15, 38-24, 58-38, 78-55.

Διαιτητές: Δημογιάννης-Γιαμούζης

7ο ΕΤΑΔ: Πετράκης 16 (4), Μυλωνάκης 8, Παπαδάκης 31 (1), Αποστολίδης 11, Κούρος 8, Βενιανάκης 4, Καργάκης, Περβολαράκης, Γιακουμάκης, Καλλιγιαννάκης.

Παλλήνη: Παπαδόπουλος 6 (2), Πολίτης 1, Σρέρης 5, Εξαρχόπουλος 2, Βάσιος, Σιμούνης, Διαμαντόπουλος, Μανουσόπουλος, Βαλάσης, Ιωάννου 33, Χρυσανθόπουλος 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια: