ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Επικοινωνήστε στο........

heraklionbasket.kreta@gmail.com

Επίσημοι χορηγοί: "SIVA TRAVEL- CAFE ΑΡΩΜΑ -S/M ΧΑΡΜΑ "

20 Ιαν 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ-ΤΕΛΙΚΟΙ

ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΙΤΛΟ ΡΕΘΥΜΝΟ -ΧΑΝΙΑ
Σήμερα στο Ρέθυμνο διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες των Λυκείων Κρήτης.
Είχαμε "μοιρασιά" στους τίτλους αφού στα κορίτσια νικήτριες αναδείχθηκαν οι "ντόπιες" αθλήτριες με άνεση, ενώ στα αγόρια μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι το 2ο Γ.Λ.Χανίων ,πήρε την νίκη ,παίρνοντας την "ρεβάνς" για την περυσινή του ήττα με 39-59.
Αναλυτικά:
ΓΛ Ακρωτηρίου -Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου 26-57
Γ.Λ.Ακρωτηρίου
Εύκολη επικράτηση για το Πειραματικό Λύκειο (στο οποίο αγωνίζονται οι
αδελφές, Μαρία και Ευήλεια Ζαχαράκη, που είναι παίκτριες του Αρκαδίου),σε μια επανάληψη του περυσινού τελικού, οπότε το σχολείο του γειτονικού νομού είχε κερδίσει πάλι εύκολα, με 62-29.


2ο ΓΛ Χανίων -1ο ΓΛ Ρεθύμνου 50-49
Η ομάδα του 2ου Γ.Λ.Χανίων.

Συγκλονιστικός αγώνας που από την αρχή πήγαινε πόντο-πόντο.Ένα τρίποντο του Κ.Κυριακάκη στα τελευταία δεύτερα και ενώ το σκορ ήταν 49-47 υπερ του 1ου Γ.Λ(στο οποίο αγωνίζονται και οι παίκτες του ΑΓΟΡ,Λαγκουβάρδος, Χατζηκωνσταντίνου, Βεργετάκης ),χάρισε την νίκη στους Χανιώτες.
Ο Κ.Κυριακάκης΄(δεξιά) χάρισε την νίκη.

Να σημειωθεί ότι οι νικήτριες ομάδες θα παίξουν, γηπεδούχες, με αντίστοιχες των Αθηνών, για μια θέση στις οκτάδες των τελικών φάσεων.

H Εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" γράφει στις 21 Ιανουαρίου γαι τους τελικούς:
"Πρωταθλήτρια Κρήτης η ομάδα του 2ου ΓΛ Χανίων
Μετά από αρκετά χρόνια, χανιώτικο Λύκειο κατέκτησε τον παγκρήτιο τίτλο στο μπάσκετ, αφού στο συναρπαστικό τελικό που έγινε χθες στο Ρέθυμνο, τ’ αγόρια του 2ου Γ.Λ. Χανίων κέρδισαν 50-49 το 1ο Γ.Λ. Ρεθύμνου, χάρη στο τρίποντο που σημείωσε δυο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Κάρολος Κυριακάκης.
Η ομάδα του Μάρκου Μπεμπλιδάκη άρχισε εντυπωσιακά τον αγώνα και πήρε διψήφια διαφορά, όμως στη συνέχεια “κόλλησε” στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να την υπερκαλύψουν γρήγορα. Έτσι, στο β’ ημίχρονο η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αλλά δυο λεπτά πριν τη λήξη, το σχολείο του γειτονικού νομού μπόρεσε να ξεφύγει 47-40. Τα χανιωτάκια (παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει -με 4ο φάουλ- από πολύ νωρίς τον αρχηγό, Γ. Ναξάκη) δεν “το έβαλαν κάτω”, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και αφού μείωσαν στο καλάθι (49-47), με τον τρόπο που προαναφέρουμε πήραν τη νίκη και φυσικά τον τίτλο (κάτι που δεν είχαν καταφέρει πέρυσι, στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο το 2ο Γ.Λ. Ρεθύμνου, οπότε και είχαν ηττηθεί 59-39), τον οποίο πανηγύρισαν έξαλλα.
Διαιτητές: Μάρος, Δαμανάκης
8λεπτα: 5-17, 24-21 (ημιχ.), 36-36, 49-50
2ο ΓΛ Χανίων (Μ. Μπεμπλιδάκης): Μπετεινάκης, Πούλακας, Μπεμπλιδάκης 8, Μανουδάκης, Αρχοντάκης, Πρωτοπαπαδάκης, Σπανουδάκης 17, Ξηρουχάκης 6, Ναξάκης 2, Αναστασίδης 4, Κυριακάκης 13 (1), Κοκολάκης.
Το Λύκειο του νομού μας θα παίξει τώρα -στο κλ. Χανίων, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα- αγώνα μπαράζ με την πρωταθλήτρια ομάδα Αθηνών, διεκδικώντας μια θέση στην τελική φάση (μετέχουν 8 σχολεία) της πανελλήνιας διοργάνωσης.
Στον αγώνα των κοριτσιών, που προηγήθηκε, το Πειραματικό Λύκειο Ρέθυμνου ήταν φανερά ανώτερο κέρδισε και φέτος το ΓΛ Ακρωτηρίου, αυτή τη φορά με 57-26 (πέρυσι το σκορ ήταν 62-29) και αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια ομάδα Κρήτης.
Διαιτητές: Κώτσου, Δαμανάκης
8λεπτα: 14-6, 26-14 (ημιχ.), 42-16, 57-26
ΓΛ Ακρωτηρίου (Κ. Ειρηνάκη): Φιωτοδημητράκη, Ξηρουχάκη, Μαυρογιάννη 3, Καζάκου 14, Αναστασάκη 4, Καλαϊτζίδη 2, Καβρουλάκη, Νταγκουνάκη 3, Πατρελάκη.
Για την πρόκριση στην τελική φάση, το Λύκειο του γειτονικού νομού θα παίξει και αυτό γηπεδούχο, με ομάδα των Αθηνών."
Επίσης το γραφείο Φυσικής Αγωγής Χανίων έστειλε ευχαριστήριο για την φιλοξενία των ομάδων τους την πρηγούμενη εβδομάδα για τους ημιτελικούς που έγιναν στο "Λίντο"(αλλά και για το Ρέθυμνο).Αναμφισφήτητα συγχαρητηρια αξίζουν και στους Χανιώτες που το ανακοίνωσαν.Τέτοιες πράξεις "προάγουν" το άθλημα.Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Χανίων, ευχαριστούν θερμά τους συναδέλφους των στα Γραφεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου, για την άψογη φιλοξενία στους ημιτελικούς της περασμένης εβδομάδας και στους χθεσινούς τελικούς, αντίστοιχα. "
Πηγή:Χανιώτικα Νεα(Ιδιαίτερα θερμά ευχαριστω τον Γ.Σταυριανουδάκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: